L'exposició amb les fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional World Press Photo, que un any més ha acollit el CCCB, ha superat el seu rècord de públic a Barcelona amb 48.700 visitants, un 13% més que l'any passat, segons ha informat l'organització aquest divendres. També han incrementat un 66,5% les visites guiades i els tallers dirigits a escoles, instituts, col·legis, col·lectius amb risc d'exclusió social i empreses, on s'hi han inscrit 2.174 persones. La directora de la Fundació Photographic Social Vision, Silvia Omedes, ha destacat que "el fotoperiodisme interessa cada vegada més a aquesta ciutat i a la seva gent" i ha assegurat que això els "anima a seguir treballant en aquesta línia".

L´onzena edició de l´exposició dedicada al World Press Photo, al CCCB, va començar el 12 de novembre i va tancar portes el 13 de desembre. Enguany la mostra contenia 134 fotografies, el gruix de les obres premiades pel prestigiós certamen de fotoperiodisme internacional, incloent-hi també les set creacions de la categoria multimèdia, activa des de fa quatre anys pel concurs.

Un dels al·licients d'aquesta edició era veure l´obra guanyadora del 2015, de Mads Nissen, que retrata la intimitat d´una parella homosexual a Sant Petersburg i que va ser vetada al darrer festival 'Visa pour l´Image' de Perpinyà per "excés d´escenificació". Nissen va ser un dels invitats destacats de la inauguració de l'exposició, on també van ser presents fotògrafs nacionals com Carlos Spottorno -que va guanyar el tercer premi al Curtmetratge en la secció Multimèdia per 'At gates of Europa'- i Gianfranco Trippodo, guanyador del tercer premi per la imatge d'un emigrant que s'amaga de la Guàrdia Civil a Melilla.

La Fundació Photographic Social Visión ha complementat, un any més, la cita anual del millor fotoperiodisme mundial amb activitats paral·leles, visites guiades, continguts audiovisuals i la presència d'autors guanyadors que expliquen en primera persona els seus treballs per tal que la mostra de Barcelona destaqui d'entre la resta de ciutats europees que exhibeixen el World Press Photo.