La indústria audiovisual catalana tancarà aquest 2015 havent produït 52 pel·lícules. Catalan Films & Tv ha confirmat aquest dijous des del Festival de Sitges els noms de les cintes que s'estrenaran al llarg del proper any. Alguns dels títols ja s'han pogut veure durant el certamen, com 'Segon Origen' o 'El Cadàver d'Anna Fritz'. Entre la resta de produccions pendents d'estrena hi ha, per exemple, 'Un dia perfecte per volar', de Marc Recha o 'Un monstruo viene a verme', de Juan Antonio Bayona.

D'altra banda, Proa ha aplaudit el nivell de col·laboració actual amb TV3. El president, Raimon Masllorens, ha assegurat que "la producció s'ha multiplicat per 3 o per 4 respecte els últims 2 anys".

Masllorens ha valorat positivament l'àmplia diversitat de pel·lícules rodades durant aquest 2015, entre les quals hi ha tant grans produccions com d'altres més modestes. Al mateix temps, ha explicat que hi ha pel·lícules pensades per ser un gran èxit a les taquilles i d'altres adreçades a un mercat més minoritari, si bé ha reconegut que el mercat "sempre dóna sorpreses" que poden capgirar les intencions inicials.

Pel que fa a la situació que viu Proa -amb 100 associats-, Raimon Masllorens ha afirmat que la federació de productors audiovisuals està vivint un moment "esplèndid", i ha posat com exemple el volum de projectes engegats amb TV3. Així, ha apuntat que recentment s'han concedit ajudes a 40 produccions i ha afegit que "aquest darrer trimestre 2015 s'estan començant més rodatges que abans", mentre s'estan tancant dates pel 2016. Amb aquest ritme, ha augurat un retorn als nivells del 2010 i 2011, "que van ser els millors anys", ha dit.