El periodista i escriptor John Carlin ha rebut aquest dijous el Premi Extraordinari de Comunicació Blanquerna. En un acte que ha servit per clausurar les XIX Jornades de Comunicació Blanquerna, Carlin ha agraït el reconeixement i ha declarat: "És fantàstic saber que hi ha gent que et llegeix i que aprecia el que escrius". El periodista s'ha mostrat modest i ha declarat que creu que ell no mereix aquest guardó sinó que hi ha gent "molt més extraordinària". Professional de dilatada experiència, Carlin és l'autor del llibre 'Playing the enemy: Nelson Mandela and the game that changed a nation' -traduït al català com 'El factor humà'-, en el qual es va inspirar la pel·lícula 'Invictus'.

Durant el seu parlament davant d'un auditori ple d'alumnes expectants, Carlin ha explicat que, cada cop que fa un reportatge, està nerviós com el primer dia. El periodista ha explicat que aquest mateix dijous a la tarda marxa des de Barcelona cap a les illes Malvines, on té previst escriure sobre el referèndum que tindrà lloc els propers diumenge i dilluns per resoldre la qüestió de l'estatus polític de les illes, que actualment formen part del Regne Unit malgrat que l'Argentina en reclama la sobirania.

L'acte, que ha tingut lloc a l'Auditori de Blanquerna, ha comptat amb la presència del degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna (FCB), Josep Maria Carbonell, i el professor de la FCB Ramon Besa.

Fill de mare espanyola i pare escocès, John Carlin -de 57 anys- va ser el corresponsal de Sud-àfrica pel diari 'The Independent' entre el 1989 i el 1995. De fet, la major part de la seva obra ha versat sobre el país africà. Ha treballat per diversos mitjans com la BBC, la revista 'Wired' i 'El País', entre d'altres, i l'any 2000 va rebre el premi Ortega i Gasset de periodisme.