"Els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) garanteixen, amb els seus recursos, la informació de qualitat i de proximitat a tot el territori, un dels eixos bàsics del servei públic de comunicació que ofereixen als ciutadans". Així ha defensat la CCMA, a través d'un comunicat, la decisió de Televisió de Catalunya de suspendre els contractes amb les productores de les corresponsalies d'Andorra, Alt Urgell i la Cerdanya, Perpinyà, les Terres de l'Ebre i el Pallars. L'objectiu de l'entitat és, segons recorden, "garantir la sostenibilitat i la viabilitat del servei públic de comunicació i la qualitat de l'oferta audiovisual de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio".

La CCMA ha exposat en un comunicat emès aquest divendres a la tarda que l'ens "garanteix la cobertura informativa dels seus mitjans a tot el territori". La comunicació arriba l'endemà que es fes públic que la CCMA ha finalitzat la relació amb les productores privades i els col·laboradors externs que treballaven al Pirineu central, el Pallars, les Terres de l'Ebre i la Catalunya Nord.

La mesura, que s'emmarca en les "polítiques de contenció de la despesa" de la Corporació ha de suposar un estalvi addicional de 546.000 euros anuals, segons la CCMA. L'altre efecte de la mesura ha estat l'acomiadament de quatre periodistes corresponsals, habituals de TV3: Pere Codonyan, Eva Clausó, Mònica Borrell i Sònia Castelló

L'objectiu de la CCMA és, segons ha explicat l'entitat, garantir la sostenibilitat i la viabilitat del servei públic de comunicació i la qualitat de l'oferta audiovisual de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.

Hores abans que s'emetés el comunicat, uns 200 treballadors de TV3 s'han concentrat davant la direcció d'informatius de la cadena contra la decisió de la direcció de suspendre els contractes amb aquestes productores. Els sindicats creuen que aquest "cop contra els informatius" és només el primer pas d'un pla més ampli d'acomiadaments que la direcció ja té planificada.