El seu antecessor, Antonio Bolaño, va presentar la dimissió al juliol passat per 'motius personals'. L'exdirector de Comunicació feia deu anys que col·laborava amb José Montilla, des de l'etapa com a alcalde de Cornellà de Llobregat i seguint-lo quan va ser ministre d'Indústria i després president de la Generalitat. La dimissió es va fer efectiva l'1 d'agost passat.

A part d'exercir com a cap de premsa a Figueres i al PSC, Ribas havia treballat també a l'oficina de Comunicació de Presidència quan Bolaño n'era el director.

Ribas va començar la seva carrera periodística a Girona. Va treballar per al diari «El Punt», la Cadena Ser o «La Vanguardia», on va coincidir amb Pep Taberner, que també va ser cap de Premsa del PSC. Va començar a treballar per als socialistes catalans des de Girona. El seu salt a la seu del carrer Nicaragua va ser possible després que el PSC, amb Pasqual Maragall al capdavant, accedís a la Generalitat. Amb tota probabilitat, el Consell de Govern la nomenarà el dimarts.