Un cop s'hagin enllestit totes les obres previstes en el Pla de Barris, Figueres tindrà un centre històric completament reformat. L'Ajuntament ja s'està preparant per executar les dues obres pendents, que han d'estar acabades a finals del 2018 si vol optar a la subvenció de la Generalitat.

Les obres del carrer de la Jonquera i Barceloneta avancen i ara només queda pendent començar la reurbanització del tram del carrer Ample i el carrer Peralada amb Rec Arnau. Aquest primer ja s'ha tret a licitació amb un pressupost d'1.041.426 euros i un termini d'execució previst entre mitjans de juliol i el gener del 2019. En el cas del tram final del carrer Peralada, l'actuació ja s'ha adjudicat a la baixa, per valor de 589.975 euors. L'Ajuntament l'havia pressupostat i tret a licitació per 990.982 euros.

L'Ajuntament de Figueres preveu que les obres del tram final del carrer Peralada comencin a principis de juliol, un cop el centre de les Escolàpies ja hagi acabat l'activitat lectiva. Respecte a les del carrer Ample, estan a punt d'adjudicar-se, asseguren fonts municipals.

La intervenció seguirà la que ja es va fer al carrer Muralla i la plaça de les Patates. Es renovarà el paviment, es prioritzarà la plataforma única, milloraran l'enllumenat i se substituiran les xarxes de serveis urbans com el clavegueram i les telecomunicacions.

Les obres del carrer la Jonquera, una de les que més ha preocupat els comerciants, avancen a bon ritme i dins dels terminis establerts en el calendari d'obres. El primer tram, entre la plaça de l'Ajuntament i el carrer Muralla, ja està finalitzat i les terrasses han tornat a sortir al carrer. Els treballs se centren ara en la segona fase, entre el carrer Muralla i la plaça Isabel II i es preveu que estiguin finalitzades el 30 d'octubre. La intervenció havia generat malestar entre els comerciants, preocupats que els disminuís la clientela durant l'estiu.

Carrer Barceloneta

D'altra banda, les del carrer Barceloneta han avançat a un ritme més pausat però són a punt de finalitzar. En aquest cas es tracta d'un carrer estratègic per connectar l'aparcament dissuasiu del parc de les Aigües amb el nucli històric i el centre comercial de Figures.

Les obres han d'estar acabades a finals d'any per rebre la subvenció del 50% del Pla de Barris de la Generalitat i, un cop enllestides, Figueres tindrà un centre històric completament renovat.