La Comissió territorial d´urbanisme de Girona ha donat llum verda aquest al Pla especial del Castell de Peralada, que preveu garantir la conservació del conjunt històric, rehabilitar els elements catalogats i facilitar el desenvolupament d´activitats culturals, hoteleres i de restauració amb el màxim respecte per l´entorn.

El recinte està integrat pel castell, catalogat com a Bé Cultural d´Interès Nacional (BCIN), els seus jardins i uns edificis provisionals on té lloc el Festival Internacional de Música: un pavelló, un auditori i diverses edificacions auxiliars per a serveis. És propietat de la família Mateu des de 1923.

El Pla preveu enderrocar les edificacions existents a l´encreuament del carrer Sant Joan i el Passeig de la Principal, així com substituir el pavelló i l´auditori per noves construccions més integrades en l´entorn. També obre les portes, tot i que fonts de la propietat no hi han posat data, a construir-hi un hotel.

La Comissió d´urbanisme ja va aprovar definitivament aquest Pla el passat mes de març, però va condicionar la seva entrada en vigor a que l´Ajuntament presentés un text refós. Una vegada complert aquest tràmit, avui la Comissió ha donat conformitat al Pla especial.