El president de la Generalitat, Quim Torra, va assistir en qualitat de visita privada aquest dissabte a un acte cultural de Cantallops dedicat a l'amistat entre el compositor, violinista i director d'orquestra Eduard Toldrà i l'activista cultural Manuel Clausells.

L'esdeveniment va tenir lloc al Celler Vinyes dels Aspres, i va comptar amb la presència dels actors Queco Novell i Xavier Ricart, que van recitar un recull de fragments de les diverses cartes que es van enviar Toldrà i Clausells entre el 1926 i el 1935, amb l'acompanyament musical de la violinista Cèlia Johé. L'acte també va comptar amb la presència del president de la DO Empordà, Xavier Albertí.

El Celler ocupa el lloc de l'antiga casa pairal de Can Batlle, annexa a la qual estiuejava Toldrà.

La visita de Torra -que no era oficial i que aquest tenia apuntada a la seva agenda personal des d'abans de ser escollit president de la Generalitat- no va incloure declaracions institucionals, sinó que en la presentació de l'esdeveniment va fer un repàs sobre la trajectòria professional de Toldrà i va lloar la seva obra musical.

Previ a l'acte, l'alcalde del municipi, Joan Sabartés, va rebre el president i li va ensenyar l'ajuntament, on li va entregar diversos llibres dedicats al poble. L'alcalde va mostrar-se molt satisfet de la visita del president al municipi a través del seu compte personal de Facebook, i va manifestar-li el seu suport, afegint tantmateix el seu desig que «aviat es puguin revertir els efectes negatius que ha comportat l'aplicació de l'article 155 a Catalunya», va assenyalar.

Cantallops no rebia la visita d'un president de la Generalitat des de l'any 1986, quan Jordi Pujol va visitar la zona arran d'un incendi que s'hi havia produït.