El groc en record dels polítics catalans que estan empresonats o exiliats ha donat la nota de color a un dissabte molt calorós a la plaça Catalunya de Roses, a tocar el mar. Gent del poble, però també gent vinguda de diferents municipis de la comarca, s'han reunit en un acte anunciat com a Vermut Groc, i organitzat per l'ANC Roses, Òmnium i CDR Roses.

Un dels al·licients de la jornada havia de ser la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el qual al final no hi ha pogut assistir, malgrat que se l'esperava a les 11.30 hores, primer, i després d'excusar-se, a les 14.30 hores. No hi han faltat, però, els altres convidats a fer parlaments: Pep Cruanyes, vicepresident de l'ANC; Carles Ribera, director de la publicació La República, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer. L'alcaldessa, Montse Mindan, també ha fet un petit discurs en homenatge als represaliats i les seves famílies.

La plaça, plena de gom a gom, ha lluït una senyera gegant, mentre la música sonava en directe a l'escenari. Han actuat Madamme Mustash i Cesc. S'han servit botifarres i begudes fresques, i els diners recaptats es destinen a l'Associació de Presos i Exiliats Polítics i a la Caixa Solidària.