El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat els treballs per crear passos inferiors i prendre mesures que evitin l'atropellament d'amfibis a la carretera Gi-602 de Sant Climent Sescebes en un espai, les «Basses de l'Albera», que està inclòs al Pla especial d'interès natural (PEIN) i la xarxa Natura 2000. Les actuacions han tingut un cost d'uns 170.000 euros.

Les obres executades a l´estany de la Cardonera han consistit en la construcció d´un nou pas inferior prefabricat sota la carretera com a pas de fauna per amfibis i petits vertebrats; l´adequació d´un drenatge existent i la construcció d'una tanca permanent de formigó que condueixi als amfibis cap als passos inferiors i els barra el pas cap a la carretera.

A l´estany d'en Pous s'ha enretirat una tanca metàl·lica temporal existent que impedia el pas dels amfibis a la calçada de la carretera i s'ha construït una tanca de formigó per dirigir els moviments dels amfibis cap a l´estany de manera segura.

També s'han construït tres rases de captació perquè els animals que hi caiguin només puguin dirigir-se cap als passos inferiors. Se'n farà un seguiment del seu funcionament.