El passat dia 1 de juny es va celebrar la taula de seguretat de Vilafant. Hi van assistir el Director dels Serveis Territorials d´Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, l´Alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, el Regidor de seguretat ciutadana, Xavier García, els portaveus dels grups municipals del consistori, el cap i el sots-cap de l´A.B.P dels Mossos d´Esquadra a l´Alt Empordà, de seguretat ciutadana, el cap de l´Àrea Regional de Trànsit, juntament amb el cap de la Guàrdia Municipal de Vilafant.

Es van tractar diversos temes entre els quals els més destacats van ser els de la seguretat ciutadana, ocupacions d´habitatge, seguretat vial i estafes cibernètiques. Es van poder repassar les dades estadístiques del 2017 on s´aprecien descensos significatius, respecte el 2016. Entre les dades estadístiques de les denúncies presentades pel cos dels Mossos d´Esquadra, destaca la disminució de les denuncies en un 9,09%, la baixada significativa del 35% dels delictes contra la seguretat vial i el descens en un 15,50% dels delictes contra el patrimoni. També és va presentar el resultat de la memòria anual 2017, de la Guàrdia Municipal de Vilafant.

Les dades positives reafirmen la feina ben feta. Però garantir-ne la plena seguretat ciutadana en l´àmbit cibernètic, és un objectiu que s´han marcat les autoritats vilafantenques en col·laboració amb els mossos. Les actuacions marcades són un seguit de xerrades a les escoles i els casals de la gent del municipi, per conscienciar la població sobre els riscos de les estafes a internet.