El Club Nàutic l'Escala va viure, el dissabte 9 de juny, un dels moments més especials d'aquest 2018, any en que celebra el seu 50 aniversari.El club esportiu de la Costa Brava presentava el llibre commemoratiu de l'efemèride en un esdeveniment que va tenir lloc a les 18:00 hores a la seva seu socialamb la presència de prop d'un centenar de socis, amics i col·laboradors. L'acte, que va ser conduit pel seu Director Gerent, el Sr. Raimon Roca, va comptar amb les intervencions del Sr. Narcís Carreras, president de l'entitat; el Sr. Joan Pere Gómez, Gerent de Ports de la Generalitat; el Sr. Víctor Puga, Alcalde de l'Escala i Oriol Puig, l'autor del llibre.

50 anys fent Club

El periodista gironí Oriol Puig, un dels grans protagonistes de la vetllada, va ser l'encarregat de presentar el contingut del llibre,que fa un repàs dels moments més rellevants de la història del Club. Va rememorar els seus orígens, el 1968, quan els primers socis van començar a crear la instal·lació amb uns primers pantalans fabricats amb bidons i també el seu ràpid creixement gràcies a l'expansió del turisme d'aquells anys. De fet, el 1980, l'entitat escalenca superava ja la barrera dels 300 socis.

Des de llavors, el Club Nàutic l'Escala ha continuat consolidant-se i creixent gràcies a la confiança de tots els seus socis, però també al foment de la pràctica dels esports nàutics i en especial, la vela. El col·lectiu de socis inicial de 92 se situa ara prop dels 700 membres i les infraestructures també s’han ampliat per poder-los acollir de la millor manera. Els serveis també són més i de millor qualitat, així com l’oferta d’activitats, que s’ha anat diversificant. Tot això, juntament amb un complet calendari d’esdeveniments esportius, converteix el Club en un punt de trobada d’aficionats al mar i a la nàutica a la Costa Brava molt a tenir en compte.

Mirant al futur

El llibre, il·lustrat amb fotografies del 1968 fins l'actualitat, però, dóna també algunes pinzellades del que serà el futur del port esportiu de l'Escala.Destaca, en aquest sentit, el projecte d'estrènyer la bocana d'entrada a les instal·lacions per protegir millor la dàrsena del reflex del Llevant al passeig marítim del municipi, que retorna i genera agitació a l'interior.

Finalitzades les intervencions, els responsables del Club van entregar a l'autor del llibre i les autoritats presents, que també han col·laborat en l'elaboració del llibre, una de les aquarel·les que Laura Regàs ha pintat amb motiu del 50 aniversari de l'entitat. Un dels moments més emotius de l'acte, però, va ser quan tots ells, així com alguns dels socis fundadors del Club Nàutic l'Escala es van fotografiar amb la primera bandera que va lluir el port esportiu.

L'esdeveniment va concloure amb l'entrega del llibre a tots els socis que van assistir-hi i amb un aperitiu ofert pel Restaurant La Barra del Port del Club Nàutic l'Escala. Acabava, així, una jornada que durant el matí va convidar a tothom qui va voler participar-hi a gaudir dels esports nàutics a l'Escala, el Marina Day.