L'Ajuntament de Figueres ha atorgat 11 subvencions per a la reforma, rehabilitació i millora d'establiments i per a l'obertura de nous establiments amb atenció al públic en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric de la ciutat, amb l'objectiu d'impulsar la transformació i revitalització de carrers poc comercials. L'import total dels ajuts aprovats és de 106.150€, amb un màxim de 21.000€ per subvenció, i s'han pogut acceptar totes les sol·licituds presentades.

Els establiments beneficiaris d'aquestes subvencions s'inscriuen en els carrers Barceloneta, Rec Arnau, Hortes, Pere Seràs Isern, Caserna, Sant Rafael, Peralada (al tram menys comercial comprès entre el carrer Ample i carrer Tapis), i Jonquera (al tram menys comercial entre carrer Canigó i Avinguda Costa Brava). De les 11 sol·licituds presentades a la convocatòria, 6 corresponen a la modalitat d'obertura de nous establiments, mentre que les 5 restants corresponen a la modalitat de reforma de locals comercials amb atenció al públic ja existents.

La subvenció total concedida (106.150€) correspon al 50% d'una inversió subvencionable de 212.300,79 €. Com que es disposava d'una partida de 175.000 euros (corresponent a una inversió de 350.000 euros), els imports no disposats en aquesta línia de subvenció es preveuen utilitzar per ampliar l'altra línia de subvenció corresponent a la reparació de cobertes, millora d'instal·lacions comunes i millores d'eficiència energètica, en què les sol·licituds superen el pressupost disponible.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, apunta que el resultat de la convocatòria d´aquestes subvencions ja es podrà començar a visibilitzar en poc temps amb la implantació de nous comerços i la reforma d'altres en carrers on fins ara gairebé no existien establiments comercials. "És un punt d'inflexió per començar l'ampliació i dinamització comercial del sector del centre històric", afirma Felip, que afegeix: "Juntament amb aquest impuls al comerç, estem en plena transformació urbana dels carrers del centre històric amb la finalització aquest mes de juny de les obres del carrer Barceloneta i del primer tram del carrer Jonquera i amb l'inici també de la reurbanització del carrer Peralada des del carrer Miralla fins Rec Arnau, passos que van lligant les bases de la transformació integral i la posada al dia d'aquest sector.