El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha comunicat, a través d'una nota de premsa, que ha iniciat una roda de contactes amb els diferents grups de l'oposició per tal d'encarar "la crisi institucional que pateix la ciutat després de l'abandonament de Marta Felip de l'alcaldia per ser Secretaria General d'Empresa del nou govern Torra".

El portaveu socialista a l'oposició ha volgut recordar que l'actual equip de Marta Felip només compta amb cinc dels vint-i-un regidors del consistori.

Casellas proposa un govern de concentració de progrés que encari l'any que queda de mandat "pensant en el bé de la ciutat i intentant sortir de l'enorme fracàs del model Vila-Felip, que ha acabat situant la ciutat de Figueres entre les que tenen més problemes del país".

Casellas assegura que vol deixar clar, que "després que Felip hagi abandonat la ciutat i davant la ingovernabilitat actual, l'electoralisme s'ha de deixar de banda i sumar esforços pel bé dels figuerencs. I això passa per un govern fort, de tots els partits i en el que qui ho encapçali sigui el de menys". I, en aquest sentit, demana que tothom estigui a l'alçada d'una crisi de ciutat.

Segons Casellas "El model Vila-Felip fa temps que sabem que és un fracàs estrepitós i ha acabat de la pitjor maners. Amb l'alcaldessa abandonant la ciutat per la porta del darrera. Cal que tothom estigui a l'alçada i comencem a parlar de formar un govern transversal de progrés que superi el terrible llegat Vila-Felip. He parlat amb els diferents grups municipals i davant la gravetat, alguns també ho veuen clar. Cal que pensem en la ciutat i que tothom sàpiga estar a l'alçada del moment".