L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha anunciat que mantindrà temporalment les seves responsabilitats al capdavant de l'Ajuntament per garantir la futura estabilitat del govern municipal i facilitar la transició a l'alcaldia de la ciutat. Felip va ser nomenada ahir pel Govern de la Generalitat com a secretària general del Departament d'Empresa i Coneixement en la primera reunió del seu Consell Executiu, després de 218 dies d'intervenció per part del govern espanyol.

L'actual normativa permet la compatibilitat del càrrec de secretària general amb l'alcaldia, però Felip ja ha avançat que no té intenció que aquesta situació s'allargui més enllà de l'estiu vinent. "Tant la secretaria general del Departament com l'alcaldia d'una ciutat com Figueres requereixen de plena dedicació i, per tant, per responsabilitat, ètica política i convicció personal, prepararem en les properes setmanes un relleu municipal que garanteixi l'estabilitat del govern i la màxima normalitat durant el període de transició", diu Marta Felip, que amb aquest nomenament es converteix en la número 2 del departament que lidera la consellera Àngels Chacón,

L'alcaldessa i secretària general d'Empresa i Coneixement ha agraït al president Quim Torra i a la consellera Chacón la confiança dipositada en la seva persona i sosté que "és un honor servir al país en aquesta etapa política tan transcendent pel futur de tots els catalans". Felip, que és alcaldessa des del 4 de gener de 2013 i regidora del govern municipal des del juny de 2011, assegura que viu aquest canvi "amb un sentiment de recança després de set anys de compromís i treball al servei dels figuerencs, però alhora amb la responsabilitat de poder contribuir des del Govern de Catalunya a construir el país que volem per millorar el benestar i la qualitat de vida dels set milions i mig de catalans".

Empresa i Coneixement és el departament de la Generalitat que té competències en indústria, emprenedoria, comerç, turisme, energia, consum, universitats i recerca, entre d'altres. Entre les agències i empreses públiques que depenen d'aquest departament hi ha l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ), l'Agència Catalana de Turisme, l'Agència Catalana del Consum, l'Institut Català d'Energia, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya o l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.