L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha decidit acceptar la proposta del Govern de la Generalitat per convertir-se en la número 2 del Departament d'Empresa i Coneixement, que encapçala la nova consellera Maria Àngels Chacón. La notícia corria com la pólvora tot aquest dissabte a Figueres, ja que el nomenament, que ja s'ha fet efectiu, suposa que Marta Felip haurà de deixar l'alcaldia.

Després de la presa de possessió dels consellers, el Govern de Catalunya ha celebrat aquest dissabte la seva primera reunió al Palau de la Generalitat, presidida pel president Quim Torra, després de 7 mesos d'intervenció del Govern de l'Estat. Amb la constitució del nou Executiu català decau, així, automàticament l'aplicació de l'article 155, que va impulsar el Govern de Mariano Rajoy.

Ha estat en aquesta primera reunió que el Govern ha creat les oficines del President i del Vicepresident que varen quedar eliminades d'una tacada per l'aplicació del 155, una decisió per començar a treballar de ple en la reactivació de totes les àrees de la Generalitat de Catalunya en els propers dies i setmanes, que en aquests mesos havien quedat paralitzades.

I també, en la mateixa reunió, ha nomenat els secretaris generals, on figura el nom de Marta Felip:

  • Albert Castellanos, Departament de la Vicepresidència i Economia i Hisenda.
  • Meritxell Masó, Departament de la Presidència.
  • Mercè Salvat, Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
  • Brauli Duart, Departament d'Interior
  • Núria Cuenca, Departament d'Ensenyament
  • Laura Pelai, Departament de Salut
  • Patrícia Gomà, Departament de Justícia
  • Marta Felip, Departament d'Empresa i Coneixement
  • Xavier Gatius, Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública

Marta Felip

Marta Felip

Nascuda a Figueres l'any 1972, Marta Felip és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i primer cicle de la Llicenciatura d'Història per la Universitat de Girona.

És funcionària de carrera del Cos de Secretaris d'Administració local amb habilitació de caràcter estatal. Postgrau en Dret local, Universitat autònoma de Barcelona; postgrau en Dret urbanístic, Universitat autònoma de Barcelona; postgrau en Urbanisme, Universitat autònoma de Barcelona i Executive Master in Public Administration; ESADE 2012-2014.

Vinculada al món local des del 2001, és alcaldessa de Figueres des de 2013. Primera tinent d'Alcalde i Regidora de l'Àrea d´Organització, persones i recursos humans de l'Ajuntament de Figueres, des de juny 2011.

Diputada de la Diputació de Girona, Presidenta delegada de l'Organisme xarxa local de tributs de la Diputació de Girona, des de juliol 2011. I diputada de la Diputació de Girona, vicepresidenta del Patronat de turisme Girona Costa-Brava, des de juliol de 2015 fins a l'actualitat.

També ha estat professora associada del departament de Dret públic de la Universitat de Girona, impartint l'assignatura de Ciència de l´Administració, Grau de Ciències Polítiques i de l'Administració. Així com presidenta de la Junta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Administració local de la província de Girona, del mes d'abril de 2007 fins febrer de 2011.

D'aquesta manera, la Generalitat de Catalunya es reactiva després de 218 dies d'intervenció per part del govern espanyol.