L'Ajuntament de Castelló d'Empúries portarà al proper ple el Codi de Conducta dels Alts càr­recs i haurà de comptar amb l´adhesió individual de tots els regidors.

El codi afecta els membres de la corporació, en la condició de representants electes; els titulars d´òrgans superiors i directius, segons la definició de la normativa en matèria de règim local; els titulars o membres dels òrgans de govern i càrrecs directius dels organismes autònoms, entitats públiques empresarials locals i societats mercantils locals amb capital social íntegrament públic i finalment el personal eventual

L'aprovació porta com a conseqüència la publicació al portal de transparència d'un seguit d'elements com un llistat dels regals de cortesia que s´hagin acceptat, les invitacions a esdeveniments o àpats, els viatges o desplaçaments, les despeses dels quals vagin a càrrec d´altri. També es fa pública l'agenda de l'alcalde amb les entrevistes, reunions o similars.

Els membres que els subscriguin hauran de complir unes regles. No podran difondre falsedats ni utilitzar-ne com a fonament de la pròpia actuació. Hauran de declarar els béns i drets patrimonials i les activitats que es desenvolupen en el moment del nomenament. A més, hauran d´estar al cor­rent de pagament de les seves obligacions tributàries i fiscals amb l´Ajuntament, malgrat siguin deures de l´àmbit personal o professional.