La XIII Fira del Corpus mostrarà el treball realitzat pels veïns, de forma voluntària, des del mes de febrer passat, quan van començar les trobades per idear i crear els diferents dissenys florals que ornamentaran la Sala del centre cívic i social l'Ateneu, entre altres racons d'aquest espai. Els muntatges han estat fets amb diferents tipus de materials reciclats.

Així mateix, pels carrers i places es podran veure les catifes de flors fetes a primera hora del matí per la gent que viu al poble. Per poder-les crear, els veïns s'han organitzat els dies i setmanes previs per anar a buscar les flors i els materials necessaris.

La veïna, artesana i comissària dels treballs, Anna Soler, explica que "aquest any, el fil conductor dels elements florals fets amb materials reciclats és el color groc, basat en la forma triangular, per crear girasols de diferents mides que ompliran la Sala de l'Ateneu. Així mateix, enguany, també destaca el moviment com l'altre punt essencial de les composicions florals que ompliran l'Ateneu". Soler afegeix que "també hem fet centres amb elements reciclats com flameres, càpsules de cafè i cartutxos" i explica que el treball també inclou les peces que els voluntaris han fet aportant les seves pròpies idees creatives per configurar un conjunt floral que jugui amb el color, el moviment, l'espai i les formes.

Igualment, s'exhibiran els centres i rams de flors naturals que també preparen els veïns i els muntatges i creacions florals de la mainada que els treballa en diferents tallers de creació.

Tots els actes de la fira són gratuïts. A més de les catifes de flors i les ornamentacions florals, el programa inclou una missa solemne, la processó de Corpus, sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera i tallers i degustacions:

17 h "Jocs de flors". Taller creatiu de manualitats florals. Irene Garcia, monitora.

17.30 h "Colors i olors". Taller d'alquímia floral. Isabel Costa, química, alquimista i terapeuta. (Qui en vulgui una mostra, cal que porti un pot de vidre).

18.30 h "Showcooking amb degustació de tapes amb flors". Taller de cuina amb flors. Maria Pilar Ibern "Gavina", escriptora i professora d'alimentació vegetariana.

20 h "Flors en moviment". Taller de biodansa. Marta Mora, professora de dansa creativa i facilitadora de biodansa.

L'alcalde de Borrassà, Ferran Roquer destaca la importància de la fira "en quan és l'exhibició del fruit d'un treball col·lectiu que enforteix els lligams entre els veïns, de totes les edats, mostrant la transversalitat d'un poble que té una idiosincràsia i una forma de fer i de viure pròpies".