Les càmeres de videovigilància a la zona oest de Figueres podrien estar activades a finals d´aquest mes, si totes les previsions es compleixen. L´empresa adjudicatària GIC Norddades SL fa setmanes que treballen en la instal·lació de les noves càmeres de vigilància que es posaran en servei a la zona oest de Figueres. Diversos contratemps, mentre feien la rasa on anirà soterrat el cablejat, han retardat la finalització dels treballs, que haurien d´haver finalitzat aquest dilluns 21 de maig. Es posaran en servei durant les properes setmanes.

L´Ajuntament va adjudicar les obres per un import de 162.866 euros el darrer desembre. El projecte preveu instal·lar onze dispositius que es posaran per fases. Ara, però, han començat els treballs per donar connectivitat a les càmeres soterrant cables de dades entorn de la zona on s´ins­tal·laran les càmeres. Els aparells estan ubicats a la rotonda del car­rer Ter; a la cruïlla del carrer Ramón y Cajal amb el de Doctor Fer­ran; a la plaça Nova Icària; al car­rer Món Millor i al passatge de Federico García Lorca.

Els veïns de la zona van manifestar diverses queixes a les xarxes socials, demanant que es concretessin els terminis. Aquest projecte està sobre la taula des de l´any 2014 i per diversos motius s´ha retardat diverses vegades.

Les càmeres aniran connectades a una unitat central de la Guàrdia Urbana que en farà un seguiment i activarà els protocols pertinents en detectar qualsevol fet susceptible de ser denunciat.

L´alcaldessa Marta Felip diu que la mesura té com a objectiu principal "dissuadir" els comportaments delictius i incívics a la via.