Amb el lema "Emocionar per aprendre i ensenyar matemàtiques" d'ABEAM (Associació de Barcelona per a l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques), s'ha celebrat la XI Jornada Matemàtica al Centre Escolar Empordà.

Des dels inicis, el centre ha tingut clar que la manera més fàcil d'aprendre matemàtiques, és que, tot allò que s'explica a l'aula, es treballi de forma manipulativa en contextos reals i pròxims als alumnes, perquè s'adonin de la gran importància i aplicació que tenen aquestes en la vida real i diària.

Un altre dels punts forts d'aquest dia és potenciar el treball compartit entre alumnes petits i grans per tal de fomentar aquesta pràctica compartida des dels primers anys de la seva escolarització.

Aquest any, la jornada ha girat entorn de la geometria i per això ha tingut lloc una petita teatralització amb avantpassats matemàtics famosos i molt destacats en aquesta àrea de les matemàtiques, representats per alumnes de secundària. També s'ha fet el pregó per donar la benvinguda a aquest dia tan especial.

Seguidament, s'han desenvolupat una sèrie de tallers manipulatius geomètrics, jocs, gimcanes…preparats per alumnes de secundària que els han compartit amb els seus paral·lels de primària.

Proves Cangur

Proves Cangur

Un cop finalitzades les activitats, s'ha fet un acte de reconeixement a tots els alumnes participants a les Proves Cangur d'aquest any, destacant els bons resultats obtinguts per 14 alumnes del centre i especialment, un d'ells, en Mael Steve Vert, alumne de 1r d'ESO, que ha quedat classificat entre el 0,36% de les millors puntuacions de tot Catalunya.

Els més petits de l'escola han gaudit d’una gimcana matemàtica monitoritzada pels alumnes de segon d'ESO. I la valoració final és que "ha estat una jornada lúdica on s'han treballat continguts, metodologia i emocions en educació matemàtica".