La Junta Local de Seguretat de Castelló d'Empúries, formada per l'alcalde i diferents cossos de seguretat, es va reunir el dimarts passat per avaluar i millorar l'estat de la seguretat al municipi. A la Junta Local de Seguretat es debat l'estat de la seguretat ciutadana del municipi, es posen en comú les problemàtiques i s'acorden estratègies per millorar la coordinació dels diferents cossos de seguretat amb l'objectiu de ser més eficients.

La Junta Local de Seguretat va començar fent balanç del darrer any 2017 i del primer trimestre de 2018. En el tema d'infraccions es va observar el comportament típic d'una població de costa, eminentment turística, que a l'estiu augmenten les incidències. La problemàtica on s'incidirà més és en prevenir furts i robatoris sobretot els que es realitzen amb força, violació i intimidació. Cal destacar que del total de detencions efectuades, el 25% les realitza la Policia Local i el 75% Mossos d'Esquadra

Pel que fa a controls de droga i alcoholèmia aquests cada cop es realitzen amb més precisió i coordinació. Pel que fa als sinistres en el centre urbà se n'han detectat menys que el 2016 malgrat que hagin ocasionat ferits més greus. Durant el 2017 s'han realitzat 2760 denúncies de trànsit per part de la Policia Local i retirats 201 vehicles.

Es va fer una valoració del Pla local de seguretat on es copsava que un dels principals problemes és la velocitat dels vehicles en via urbana. S'aplicaran les mesures correctores pertinents i també es redactarà un nou Pla per a 2018-2021. Un dels temes tractats més a fons va ser la problemàtica de les ocupacions il·legals, també el tema dels delinqüents reincidents que es tindrà com a objectiu ja que, malgrat haver-ne disminuït el nombre, aquests han incrementat els seus delictes.

Un altre tema important tractat ha estat la preparació dels dispositius de seguretat per a la propera temporada estiuenca.

L'òrgan estava presidit per l'Alcalde Sr. Salvi Güell i amb assistència del Sr. Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d'Interior de la Generalitat de Catalunya a Girona i diversos membres dels cossos i forces de seguretat: Mossos d’Esquadra, Mossos d’Esquadra de Trànsit, Agents Rurals. Bombers, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil.