El camí que va de l'hotel Rocamar fins al far de cala Nans de Cadaqués es va omplir, el passat diumenge, 13 de maig, de peluts amb els seus amos. Qui hi havia al dar­rere d'aquesta iniciativa, que va reunir una desena de participants, és el grup de Petjades Empordaneses. A més a més, els vuit quilòmetres de la novena edició d'aquesta caminada van tenir una finalitat benèfica, i és que els participants van solidaritzar-se amb l'Associació Amics de ses animals, de Cadaqués. Podien aportar donacions de menjar (llaunes i pinso), sorra, productes de neteja, mantes o el que sigui que necessités la protectora.

"Estic molt contenta amb com està sortint el projecte de moment. Veig que s'ha convertit en un lloc de trobada on la gent ve a passar-s'ho bé i a compartir la passió pels animals", apunta Alix Bartholomew, la impulsora de Petjades Empordaneses, que també destaca que "tenir gos no és un requisit indispensable per poder gaudir de la passejada amb el nostre grup". Apuntar-se a aquestes rutes és una bona manera de conèixer gent, espais i gaudir amb el seu pelut.Aquestes caminades es van iniciar el setembre de l'any passat, i s'organitzen una vegada al mes.

Enguany, ja han passat pels municipis de Roses, Castelló d'Empúries, Llançà, Sant Pere de Rodes, Sant Pere Pescador i Cadaqués. En cada una d'aquestes poblacions s'ha col·laborat donant beneficis a algun tipus de protectora local. "La gent se sent bé en col·laborar amb aquestes entitats. Normalment, la gent que té animals a casa està més sensibilitzada amb el tema."

Un color de collar per a cada gos

Abans de cada sortida, s'analitza els gossos i se'ls classifica. Un collar verd per als peluts que es porten bé. Groc per als que a vegades rebutgen persones o altres animals. Vermell, per a aquells que no suporten ni les persones ni els altres gossos. A més a més, tots han d'anar lligats per evitar incidents.

Cursa Progat i gos a Castelló

Per gaudir de la propera experiència organitzada per Petjades Empordaneses, cal posar l'ull a Castelló d'Empúries. El dia 10 de juny s'organitzarà una marxa en benefici de la protectora local Progat i gos. Els vuit quilòmetres s'iniciaran a les 10 del matí al poliesportiu, s'anirà fins a Vilanova de la Muga, i es tornarà. La inscripció es pot fer a la protectora, o el mateix dia abans de començar.