Nascut a la província de Sevilla fa 53 anys, resident a Écija fins als 12 i a Santa Coloma de Gramenet fins als 22, el sergent Jesús Suárez s'ha fet "empordanès de per vida". Diu que es dedica a la vigilància i la seguretat del trànsit per vocació, per un interès que li ve de la infantesa. Des que els Mossos d'Esquadra van assumir les competències de carreteres, és efectiu de Trànsit.

Quina és la diferència més avantatjosa que tenen ara i no tenien fa vint anys?

Bàsicament, l'experiència que et donen els anys. Quan vam començar l'experiència era zero. També són un avantatge els materials, els mitjans que tenim i l'especialització de la gent.

Quina valoració fa del canvi de tendència en les xifres d'accidentalitat?

L'accidentalitat que teníem al nostre sector quan vam començar era tan elevada, que igualava la que tenim actualment en tot Girona, que són quatre sectors de trànsit. Avui dia, Girona és la regió amb la taxa de mortalitat més baixa de Catalunya.

Per què creu que s'ha reduït la sinistralitat viària?

Hi ha dos motius importantíssims. Per una banda, l'educació viària i, per altra banda, hi ha el vessant disciplinari de la nostra presència a la carretera.

En vint anys com a mosso de Trànsit deu haver vist de tot, a la carretera. Hi ha alguna imatge d'alguna situació que li costi esborrar per la duresa?

No fa gaire, no sé per què, m'ha vingut al cap una imatge, que segur que em va marcar, d'un accident frontal entre una formigonera i un turisme. Recordo perfectament que volia tancar els ulls a la dona que va resultar morta, però no vaig poder perquè tenia vidres. Em va impactar molt que quedés allà amb els ulls oberts. Era una dona tan jove, casada i amb fills, que va morir en un accident evitable, perquè el conductor de la formigonera estava ebri, i, a sobre, tenia retirat el permís.

Som conscients de la responsabilitat que tenim quan posem les mans sobre un volant?

Quan vas a un accident de trànsit i veus que una de les causes clares ha estat conduir sota els efectes de l'alcohol o de les drogues, o l'excés de velocitat, penses que, si la gent fos conscient dels fets, potser no es produiria tanta accidentalitat. En els controls d'alcoholèmia o de drogues, quan trobo un cotxe en què van quatre beguts i un cinquè conduint que va bé, el felicito. Així és com hauria d'anar tothom, si vol beure i conduir.

L'ús del mòbil mentre es condueix també provoca uns riscos.

La causa principal de l'accidentalitat de trànsit avui dia és la distracció. Com es provoca aquesta distracció? El mòbil hi té molt a veure. Nosaltres, justament, estem fent un esforç increïble per intentar sancionar aquesta indisciplina viària. Tenim una patrulla motorista exclusivament dedicada, de dilluns a divendres, a fer controls de distraccions de telefonia mòbil.

De dilluns a divendres?

De dilluns a divendres aquesta infracció és més comuna que els caps de setmana, deu ser per motius de feina de la gent.

Què suposa que t'enxampi una patrulla utilitzant el mòbil mentre condueixes?

Suposa una infracció de 200 euros, amb un 50% de descompte si ho pagues en el termini de vint dies o immediatament, i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir.