L'Auditori Caputxins ha acollit aquest 11 de maig el lliurament de la desena edició dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà 2018, impulsats per l'Ajuntament de Figueres, l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt Empordà i l'Associació Fòrum Imagina, que tenen com a objectiu promoure la iniciativa emprenedora a la comarca, a més de reconèixer l´aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l´activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball.

El jurat, format per representats de les entitats organitzadores i per empresaris i empresàries de la comarca, han premiat els següents projectes i empreses:Categoria Millor idea de negoci

Categoria Millor idea de negociCategoria ESO

Vaixell recollida de brossa, de Jose Camara, Sergi Ribas, Noa López i Joel Viñales, de l'Institut Illa de Roda de Roses

Categoria Batxillerat i Cicles

Komfy, de Maria Campayo, Holly Froom, Vanessa Meza, Alexandra Mourafiq, de l'Institut Cendrassos de Figueres

Categoria Línia de negoci innovadora

Categoria Línia de negoci innovadora

Premi Línia de negoci innovadora

Can Tuies - Carmen Díaz

Categoria Emprenedors

Categoria Emprenedors

1r Premi Emprenedor

Ekko WC - Adrià Giner Puigdomènech

2n Premi Emprenedor

Roser Martínez Joiera Creativa ? Roser Martínez Cabrera

Categoria Jove empresari/ària

Categoria Jove empresari/ària

Premi Jove empresari

Marc Barceló (Volta Motorbikes)

L'acte ha comptat amb la ponència de David Prada, director gerent de l'empresa Prada Nargesa, empresa familiar amb més de 40 anys d'experiència en el sector de la fabricació de maquinària industrial, com a exemple d'innovació a la comarca. Prada ha reflexionat sobre com les noves tecnologies poden contribuir en el camí cap a l'èxit de les empreses.

Enguany, el disseny dels trofeus dels premis Emprenedors han seguit la nova línia presentada en l'edició anterior. Així, partint del premi concebut per Dizaina, ha estat creat amb una impressora 3D, gràcies als dissenys elaborats pels alumnes del Curs de Disseny en 3D organitzat per Sistemes informàtics ICON en el marc de la Garantia Juvenil (cofinançat pel SOC de la Generalitat de Catalunya i el FSE).

Aquesta desena edició dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Educatius de l'Alt Empordà, així com el suport de la Diputació de Girona, el Programa Catalunya Emprèn, el Ministerio de Empleo i el Fons Social Europeu.