El jurat internacional Bandera Blava 2018 ha concedit a Catalunya 123 banderes, de les quals 101 són per a les platges i 22 per als ports esportius. El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Les xifres evidencien un increment de sis platges guardonades, tot i que disminueix en dos el número de ports esportius.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel.lent gestió ambiental.

Aposta per uns ports sostenibles i de qualitat

El Govern de la Generalitat vol vetllar per la imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans. La col·laboració públicoprivada pel que fa a recursos econòmics és cabdal per convertir els ports en instal·lacions de primer nivell, modernes, integrades en els seus municipis i sostenibles.

Aquest any els ports catalans han obtingut 22 banderes blaves, la totalitat de les candidatures presentades. Els ports i dàrsenes esportives premiats són:

Girona: CN Llançà, CN Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, CN L’Escala, Port Marina Palamós, CN Costa Brava-Palamós, CN Port d’Aro i Club de Vela de Blanes.

Barcelona: CN El Balís, Consorci Port Mataró, Marina Badalona, Port Masnou, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, Port d’Aiguadolç i CN Garraf.

Tarragona: Port Segur-Calafell, CN Salou, CN Cambrils i Port de l’Hospitalet de l’Infant.

Terres de l’Ebre: CN l’Ametlla de Mar i CN Ampolla.

Prop del 100% de les zones de bany amb alts índexs de qualitat

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Cal destacar que durant l’estiu de 2017 prop del 93% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, mentre que el 5,5% restant ha obtingut la classificació de bona, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Platges Alt Empordà

Llançà: Grifeu i del Port

Port de la Selva

Empuriabrava

L'Escala/Torroella (Cala Montgó)