Esquerra Republicana continua endavant amb la seva campanya de denúncia contra les dotze llicències que l´Estat ha atorgat per extreure corall vermell de la Costa Brava. En una sessió de control al senat, la representant republicana Elisenda Pérez ha demanat a la Ministra d´Agricultura i Pesca, Isabel García Tejerina, que "deroguin les dotze llicències per extreure corall vermell de la Costa Brava, entre Begur i Arenys de Mar. Rectifiquin, protegeixin, no liquidin".

Durant la seva intervenció, Pérez ha recordat que hi ha a sobre la taula, des del gener de 2017, informes de científics experts, entre ells de les Nacions Unides, que insten a protegir el corall i aturar la seva pesca. "Des de la Direcció General de Pesca s´ha fet cas d´aquests informes impulsant una moratòria de deu anys. Una veda que haurien d'haver ampliat a les aigües internes i externes. No fer-ho portarà a acabar amb l´espècie", afirma la senadora gironina.

La ministra no s´ha mostrat favorable a aturar el decret i ha manifestat que s´han atorgat les llicències seguint les recomanacions del Comitè Científic de la Comissió de Pesca per al Mediterrani i que "són llicències per a aigües exteriors".

Lluita des dels municipis fins a Madrid

Recentment, Esquerra ha posat en marxa una campanya per aturar les dotze llicències atorgades per l´estat per extreure corall vermell de la Costa Brava, des de Begur fins a Arenys de Mar. A banda d´insistir al Parlament de Catalunya i a Madrid, al Senat i al Congrés, també es portarà una moció a tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions.