El Consell dels Infants i Adolescents de Castelló d'Empúries és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l'Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb el poble.

El Consell s'articula a través de sessions conduïdes per un equip de professionals durant les hores lectives escolars, 4 sessions d'1 hora, en la que hi participa tot el grup/classe i sessions representatives fora de l'aula, anomenades trobada de representants, formades per 2 representants /grup classe.

Les propostes les han exposat els 20 representants del Consell, però han estat consensuades entre els 256 alumnes de 5è i 1r d'ESO dels centres educatius del municipi, a través de les sessions de treball a l'aula.

Les 11 idees han anat des de posar fonts als parcs infantils i d'esbarjo, arreglar alguns trams del carril bici, organitzar tallers de reciclatge als espais joves, habilitar espais pels gossos, entre d'altres.

L'alcalde i els regidors han comentat una per una totes les propostes, explicant-los la viabilitat d'aquestes i la previsió per a dur-les a terme. Tots els membres del Ple han felicitat a l'alumnat per la seva implicació i l'interès per a millorar el nostre municipi.

El Consell ha finalitzat amb un torn de preguntes per part dels representants i la visualització d'un vídeo que ha realitzat un alumne sobre el reciclatge de la matèria orgànica.

Els centres educatius han pogut veure en directe el Ple des de les aules.

Es preveu en les properes setmanes avaluar amb tots els agents implicats tot aquest procés així com passar per escrit als centres la resposta.

Tota aquesta informació es pot trobar al blog del Consell d'Infants i Adolescents de Castelló d'Empúries.