Arrels del Vi, la fira vitivinícola més esperada de l’Empordà, celebra la seva onzena edició el 19 i 20 de maig a Sant Martí d’Empúries (l’Escala) amb 25 cellers de la DO Empordà i 1 celler convidat del Rosselló. I el 9 de juny, celebra la Festa de la DO Empordà a Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya i al Pg de Joan de Borbó, portant 21 grans cellers empordanesos i un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la ciutat comtal.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb deu edicions a St. Martí d’Empúries i dues a Barcelona. La Fira suposa una oportunitat irrepetible per tastar més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler excel·lents vins, a voltes difícils de trobar en distribució tradicional.

Arrels del Vi és ja una fira de referència, lligada a la DO Empordà i a Sant Martí d’Empúries. Preguntat pel seu èxit, Abernethy diu: “Crec que el secret d’Arrels del Vi és l’espectacular experiència vitivinícola que es viu, que fa que, any rere any, el nostre públic torni i ens recomani. És un veritable luxe poder tastar més de 100 referències dels grans vins de la DO Empordà, escoltant de primera mà les explicacions dels seus creadors, els propietaris i enòlegs dels cellers empordanesos. Ells, amb la seva passió i la seva generositat, fan que els tastos siguin únics. El format de la fira és professional, copa Riedel i degustació oberta, però l’entorn a l’aire lliure en un lloc tan preciós i emblemàtic com St. Martí d’Empúries i l’ambient distès i familiar de la fira, fan d’Arrels del Vi un must de l’agenda empordanesa. El 9 de juny, amb la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà, volem portar també a Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya, l’experiència Arrels del Vi, perquè tots els barcelonins puguin tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la Festa de la DO Empordà”.

Arrels del Vi escalfa motors el 7 de maig amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2018, el millor vi blanc, negre, rosat i dolç. El director del tast Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store (l’Escala), ha fet una rigorosa selecció d'experimentats sommeliers, escollits tant per la seva trajectòria, així com per la sensibilitat amb els vins de la DO Empordà i el seu compromís envers el territori. Enguany participen 10 sommeliers en el tast al MAC Empúries. Segons Sabadí, “Els vins de l'Empordà segueixen la seva imparable evolució cap a l'excel·lència i també per mostrar-nos la màxima expressió del seu terrer. Un any més El tast a cegues d'Arrels del Vi serà una eina molt útil i indispensable que ens ajudarà a confirmar les enormes expectatives que tenim dipositades sobre ells."

Aquest són els 10 sommeliers que participen en el tast a cegues dels Premis Arrels del Vi 2018: Cristina Torrent i Aga Ogórek del Restaurant Bo.Tic (Corçà), Clara Antúnez de la Gastronómica Events; Laura Masramón sommelier de la Ruta del Vi DO Empordà; Agnès Gasull, col·laboradora de Cellers de l’Empordà; Jordi Folgado del Restaurant Orígens (L’Escala); Carlos Ventura de l’Enoteca Els Barrils (L’Escala); Adrià Castells de KoSa Bistrot (Palafrugell); Quim Segui de Begudes Tulsà i Víctor Jiménez de la botiga especialitzada La Vinícola (Barcelona).

Arrels del vi a Sant Martí d'Empúries

Arrels del Vi és la fira professional de vins de la DO Empordà oberta a tothom. Una oportunitat única per tastar més de 100 referències dels excel·lents vins empordanesos en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers de l'Empordà i comprar a preu de celler veritables joies vinícoles de la DO Empordà.

Arrels del Vi celebra enguany la seva onzena edició a Sant Martí d'Empúries, el 19 i 20 de maig, al Parc Creuet, sota els pins i vora el mar.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà, el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries i la Ruta del Vi DO Empordà - Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona - Diputació de Girona, la fira compta enguany amb un total de 25 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar. Han confirmat la seva participació els següents productors de la DO Empordà: *lavinyeta, AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Castell Perelada, Celler Arché Pagès, Celler Castelló - Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Mas Pòlit, Celler Pujol Cargol Masarac, Cellers d’en Guilla, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Pere Guardiola, Roig Parals, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb les tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: Formatges La Balda i Le Bolut i el “show” degustatiu d’ostres Ostrens. Enguany, els més petits gaudiran d’una activitat molt especial a Arrels Kids, un taller familiar per pintar amb vi dirigit per Marta Arañó de Tinta i Vi (dissabte a les 18h i diumenge a les 13h). També tindrem les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 16h, que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà), comptarem amb una parada del Festival Castell de Peralada, música en directe i altres sorpreses.

Arrels del Vi és una cita ineludible de l’agenda empordanesa per als amants dels excel·lents vins de la DO Empordà.