Amb el títol de "Somos la leche" Alba Padró, assessora de lactància, IBCLC i creadora de la aplicació LactApp ha omplert l'espai de la Casa Empordà amb una xerrada per presentar el llibre, però que també ha servit perquè les assistents poguessin compartir experiències i dubtes sobre la lactància amb la ponent.

Padró ha presentat el seu llibre que és fruit de la seva formació i de la seva experiència com a mare que ha alletat. Un llibre que segons explica l'autora, «practicament ja el tenia escrit quan l'editora me'l va demanar» ja que Padró col·labora escrivint en diverses revistes i també escriu el blog "Ara criatures".

Un llibre que vol ser una guia de dubtes, consells i falsos mites sobre la lactància, apte per a totes les mares. L'autora ha explicat que és molt important pels mamífers aprendre a alletar, ja que no és instintiu que cal que ens informem i n'aprengem. Un llibre que vol aportar aquesta informació en cada moment de la lactància, des de l'embràs, moment en què és fonamental buscar preguntar i començar a aprendre, fins el moment del deslletament. Una obra completa que en la seva part final ve acompanyada d'un directori de grups i xarxes de mares de parla espanyola per tal d'oferir a les mares que el llegeixin un recurs més, perquè un bon acompanyament i una bona xarxa de dones és una part important d'una lactància exitosa.

Padró també ha parlat de com va sorgir la idea de crear la aplicació per a mòbils LactApp, una app que permet aclarir dubtes i fins i tot fer consultes a través del smartphone. Una idea que ha creat Alba Padró juntament amb la seva sòcia la Maria Berruezo per tal d'oferir una eina més per fer seguiment i poder ajudar a les mares durant les seves lactàncies.

A més de la xerrada oberta a tothom, l'associació Dona Dóna Alt Empordà també ha ofert una formació per a personal sanitari, llevadores i auxiliars d'infermeria de sala de parts i assessores de lactància sobre Consellaria de lactància a la Oficina Jove de l'Empordà impartida per la mateixa Alba Padró.