Els castellonins estan preocupats pels gossos del municipi. L'incivisme d'alguns propietaris, i els dubtes d'algunes persones sobre on els poden passejar van ser algunes de les preguntes plantejades al xat que va fer aquest Setmanari amb l'alcalde Salvi Güell.

La primera campanya que posarà en funcionament la Policia Verda serà, precisament, relacionada amb els gossos. La primera acció consistirà a insistir que cal censar els animals al registre de la Policia Local. Fa uns anys ja varen fer aquesta campanya, i va donar resultats, però recentment s'ha detectat que tornen a haver-n'hi sense registre. Es tornarà a incidir en el tema, tot recordant als propietaris que els animals han d'estar legalitzats. "Sobretot és important censar els de races perilloses, ja que els afecta una legislació concreta. En aquests casos, també ens fixarem en si els propietaris han passat les proves i els requisits necessaris per tenir aquests animals", avança l'agent de Policia Local, Josep Maria Arnau. Una altra qüestió on es posarà atenció és si es compleixen les normatives sobre com s'han de portar els gossos a la via pública. L'Ordenança de convivència ciutadana diu que els gossos han d'anar lligats i, els que són perillosos, amb morrió. A més, les lleis apunten que els animals els han de dur majors d'edat, i que les deposicions s'han de recollir. En cas contrari, es poden imposar sancions econòmiques que oscil·len entre els 100 i els 1.000 euros. L'últim pas consta a donar visibilitat a una de les poques platges regulades, i aptes per a gossos. Es tracta d'una part de la Rubina, i és l'única platja on es permet l'entrada de gossos.

Un cop s'hagi instituït la Policia Verda, la qual cosa tindrà lloc durant la propera quinzena, s'iniciarà aquest projecte. Després de la incorporació de quatre agents al cos de la Policia Local de Castelló d'Empúries, es podran derivar dos agents a la categoria de Policia Verda. Aquestes patrulles fa anys ja havien existit, però després es va perdre aquest servei. Els agents s'encarreguen de fer complir la normativa en qüestions relacionades amb vegetació, caça, gestió de residus i altres. "No és que aquestes tasques no es duguessin a terme, després de desactivar la Policia Verda, però no es feia d'una manera tan professional com es farà a partir d'ara, perquè els agents s'ho havien de combinar amb les altres tasques pròpies de la Policia Local", apunta Arnau, que serà un dels agents verds.