ERC ha anunciat aquest dilluns una campanya per aturar les dotze llicències que ha concedit el Ministeri d'Agricultura per pescar corall vermell a la Costa Brava. A banda de reclamar-ho al Senat i al Congrés dels Diputats, els republicans portaran mocions als ajuntaments, consells comarcals i diputacions. "La mesura topa frontalment amb la moratòria de deu anys decretada per la Generalitat on ja s'alertava sobre el mal estat del corall vermell al litoral català", afirmen en un comunicat. En aquest sentit, la senadora gironina, Elisenda Pérez, assegura que lluitaran "fins al final" per frenar els permisos. En aquest sentit, ha explicat que han entrat un seguit de preguntes al Senat reclamant explicacions i ha avançat que demanaran la compareixença de la Ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina. A més, han presentat esmenes als pressupostat generals de l'Estat.

Els republicans s'han reunit aquest dilluns al matí a Begur per abordar la situació que ha posat en alerta la Generalitat i a col·lectius ecologistes. L'estat ha concedit les llicències per pescar corall vermell des de Begur fins a Arenys de Munt. El Govern català considera que les aigües exteriors d'aquesta zona s'haurien d'haver inclòs a la moratòria que va aplicar la Generalitat a les aigües interiors des del Cap de Begur fins a la frontera francesa. Creuen que es adjacent i que, per tant, també s'hi hauria d'haver restringit l'extracció d'aquesta espècie però l'Estat, en canvi, no ho veu així i justifica la decisió per "permetre la subsistència" dels corallers i perquè la llei li obliga a concedir-les.

Els representants d'ERC critiquen la decisió i han anunciat una campanya per intentar aturar les llicències. "Ja n'hi ha prou de decisions amb criteris d'urgència que no s'entenen i que contradiuen informes dels tècnics experts". Per això, presentaran mocions als ajuntaments, consells comarcals i diputacions.