Clauers solidaris per ajudar a pal·liar els efectes del càncer infantil. Aquesta és la iniciativa solidària que han emprès una colla de voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva. D'aquesta manera, han volgut aportar el seu gra de sorra per col·laborar en la creació del Pediatric Cancer Center, el nou espai sanitari per als infants malalts de càncer que l'Hospital Sant Joan de Déu instal·larà a Barcelona.

El producte que venen és un clauer que llueix l'uniforme que vesteixen els voluntaris de Protecció Civil. Aquest projecte es va iniciar a mitjans de febrer, i s'allargarà fins a finals d'agost o principis de setembre, quan estigui a punt d'acabar-se la temporada d'estiu. En un primer moment, l'organització va crear una partida de 300 unitats. Ara bé, vist el ritme d'acceptació del producte i, conseqüentment, l'augment del nombre de les vendes, de seguida van veure que aquest nombre es feia curt. "Va ser penjar la campanya a xarxes socials utilitzant el hashtag #Pelsvalents, i començar a rebre trucades de comerços d'arreu, que ens deien que volien adherir-se al projecte convertint-se en una plataforma de venda del producte", apunta Genís Pinart, el president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva. Finalment, el nombre de clauers es va augmentar fins a les 1.900 unitats per tal de poder fer front a la forta demanda. "Això ens motiva encara més a seguir endavant amb la nostra bona fe", apunta Pinart.

"Soc mestre de professió, i també soc pare. Visc envoltat de nens, i sempre espero que no em passin mai aquestes coses. Visc molt sensibilitzat amb aquesta causa", deia el president de l'entitat referint-se al càncer infantil.

Cinc euros a canvi d'un somriure

Els clauers tenen un cost de cinc euros, i estan disponibles en una vintena d'establiments repartits entre el Port de la Selva, Roses, Figueres, Llançà, Castelló d'Empúries, Cadaqués, Olot, Girona i Barcelona. A part d'aquests establiments, també es podrà adquirir directament als membres de Protecció Civil del Port de la Selva en qualsevol operatiu on instaurin el seu dispositiu d'emergència.

Inicialment, la idea era destinar un 50% de la recaptació a la construcció del nou Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que serà un referent en l'àmbit europeu. Com que els organitzadors han vist que el ritme de vendes dels clauers està funcionant sorprenentment bé, han decidit canviar d'idea. De la recaptació total, l'entitat agafarà els pocs recursos que necessita per tal de sobreviure i, tota la resta, s'enviarà íntegrament a l'hospital infantil.