L'hotel Nieves Mar de l'Escala reobre demà després de més de dos anys tancat i d'una reforma a càrrec de la cadena RV Hotels, del Grup Rosa dels Vents. L'històric establiment compta amb 75 habitacions totalment renovades. El projecte amb quatre fases de reforma no ha acabat i s'espera l'ampliació fins a 225 habitacions i zona chill out i spa, amb una inversió prevista de 24 milions d'euros.

L'històric establiment estava tancat des del desembre de 2015. Situat al passeig Marítim, davant de mar, és un dels pocs hotels a la població que va ser construït el 1976.

El grup RV Hotels el va adquirir l'any passat i ha posat en marxa una reforma que, una vegada finalitzada, ha de permetre modernitzar l'establiment hoteler que passarà de tres a quatre estrelles.

L'origen de l'Hotel Nives Mar es remunta al celler de Can Gelada que estava situat al carrer del Port. Es va inaugurar Nieves Suñer i Josep Ballester el 1916. Més tard la bodega es va convertir en una fonda.

Els impulsors, besavis dels propietaris que posteriorment van portar l'hotel, van regentar un negoci vinculat a l'activitat pesquera de l'antic port, a la Platja. Per la Fonda Nieves hi van passar personatges importants com Josep Pla.

El 1976 es va construir l'Hotel Nives Mar i després de més de tres dècades va tancar les portes.

Un altre històric establiment hoteler en reformes és l'Hotel Voramar, al passieg Lluís Albert, a pocs metres del Nieves Mar. Des de fa setmanes està en obres.