Un operari que feia obres al castell de Sant Ferran de Figueres va localitzar aquest dimecres un artefacte explosiu.

Els especialistes en desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil, els Gedex (Grup Especial Desactivació d'Explosius) el van destruir.

Els fets es remunten cap a les vuit del matí del dimecres, quan l'operari que estava treballant al Castell de Sant Ferran de Figueres va observar el que li va semblar un projectil.

Immediatament es va posar en contacte amb els responsables del Castell, aquests es van posar en coneixement amb el TEBYL (Tècnics en Cerca i Localització d'Explosius) de la Guàrdia Civil de Girona.

Aquests van comprovar que era una espoleta d'ogiva de percussió. Per aquest motiu, els agents van aïllar i van posar l'artefacte en un lloc segur i esperen l'arribada dels Gedex.

El dijous, agents del Gedex es van traslladar fins al lloc on van trobar l'artefacte. I van comprovar que era una espoleta de percussió model 4.G.T. que s'utilitzava en projectils d'artilleria de fabricació russa utilitzada durant la Guerra Civil.

L'espoleta es trobava en molt mal estat però encara amb tots els elements essencials d'activació. Davant d'això, es va procedir a la destrucció provocant la seva detonació.