L'Ajuntament de Figueres i els organitzadors de la Fira Esotèrica «signen una treva» per celebrar-ne la cinquena edició a La Rambla el 4 d'agost. Era una de les principals reclamacions de l'Associació de Veïns de la Marca de l'Ham, coorganitzadors de la Fira amb Esotèric Figueres.

L'Ajuntament va vetar l'any passat la celebració de la Fira Esotèrica a la Rambla, que es va celebrar als voltants del passeig, a la plaça Josep Pla. El consistori defensava que es quedés a la Marca de l'Ham per contribuir en la dinamització de la zona, però els organitzadors reclamaven La Rambla com a escenari per tenir una millor visibilització de l'esdeveniment.

«Gràcies als acords amb el regidor Jordi Masquef i al seu compromís hem aconseguit que ens autoritzin a celebrar l'aniversari a la Rambla», ha explicat José Manuel Garrido, organitzador de la Fira i secretari de l'Associació de Veïns de la Marca de l'Ham.

Les dues primeres edicions s'havien celebrat a l'Estació i només la tercera es va traslladar a la Rambla. Però l'any passat ja va començar un estira-i-arronsa entre l'Ajuntament i l'organització per mantenir la Rambla com a ubicació, una reclamació que no es va aconseguir l'any passat. Per la seva banda, Jordi Masquef, regidor d'Acció Cívica, ha confirmat que s'ha arribat a un acord amb l'associació, que ara haurà de presentar la documentació corresponent per aconseguir l'autorització formal.

Podria tractar-se de la primera pedra per la celebració anual de la Fira a la Rambla, però "s'ha de veure quina evolució agafa, si té èxit, si aporta valor afegit i si se celebra la sistena edició", ha matisat Masquef. Per la seva banda, Garrido es mostra partidari de fer un conveni perquè la ubicació hi quedi fixe.

Esotèric Figueres, a més, treballa en un projecte de turisme paranormal a Catalunya juntament amb entitats de Mèxic. La iniciativa que ja s'està coent podria incloure's a la programació de la Fira del proper mes d'agost, tot i que la previsió és que s'inclogui a la fira del 2019.

"Els participants es convertirien en investigadors paranormals per un dia i aprendrien, per exemple, a fer psicofonies", explica Garrido.