Una església de Sant Pere plena a vessar ha donat abric a la família d'Eduard Puig Vayreda en l'últim adéu. Tenia 76 anys i, com ha dit mossèn Miquel Àngel Ferrés, que ha cooficiat la missa amb mossèn Jordi Pla, "se'ns ha anat en plena activitat, en plena il·lusió per aquelles coses que més estimava". I és que Eduard Puig Vayreda va deixar dit, fins i tot, com volia que fos el seu funeral un cop ja no hi fos. Volia que sonés el Requiem de Mozart en entrar a l'església, i l'Ave Maria de Schubert en la sortida. I volia dues roses grogues sobre el taüt.

La cerimònia ha estat molt poètica, gràcies a les referències del catedràtic Jordi Pla a Montserrat Vayreda, Joan Maragall i Carles Fages de Climent. Especialment emotiu ha estat el moment en què els assistents han recitat en veu alta "El Crist de la Tramuntana" de Fages de Climent.

Una àmplia representació del món de la cultura, l'enologia i la política, el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer; l'exalcalde de Girona i exconseller de la Generalitat, Joaquim Nadal, i alcaldes i regidors, s'han assegut entre la multitud d'amistats i coneguts d'Eduard Puig Vayreda.