El programa Nen@s en Moviment, que impulsa l'Institut Català de la Salut a Girona i l'Institut d’Assistència Sanitària, ha estat guardonat amb el premi Estratègia NAOS en l'àmbit sanitari del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, en el marc dels XI Premios Estrategia NAOS, edició 2017. L'Ajuntament de Figueres ha estat implicat en el projecte des dels seus inicis.

L'Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i Prevenció de la Obesitat) és una estratègia de salut que té com a objectiu invertir la tendència de la prevalença de l'obesitat mitjançant el foment d'una alimentació saludable i de la pràctica de l'activitat física i, així, reduir substancialment les altes taxes de morbilitat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

En aquesta convocatòria es van presentar un total de 71 projectes per a les diferents modalitats dels premis. Aquests van ser preavaluats per l'Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN), que en va seleccionar 27 com a projectes finalistes. El projecte "Intervenció en Obesitat Infantil a Girona, basat en el Programa Nen@s en Moviment", va ser el guanyador en la modalitat d'Estratègia NAOS.

El programa es va iniciar al CAP de Figueres i al CAP de Llagostera fa 4 anys i, actualment, està implantat arreu de la Regió Sanitària de Girona.

El regidor d'Esports, Jordi Masquef, agraeix la tasca als professionals que ho han fet possible, i molt especialment, la feina dels monitors del Servei d'Esports que desenvolupen l'activitat de Nens en Moviment a Figueres i treballen pel benestar físic i emocional de la mainada i de les seves famílies.