Una quinzena de representants gironins d'Esquerra Republicana s'han desplaçat aquest dimecres 18 d'abril fins a Madrid per donar suport als presos polítics que es troben als diversos centres penitenciaris de la capital estatal. La comitiva gironina ha estat acompanyada per diputats i senadors d'Esquerra en la seva visita a Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real.

La comitiva ha sortit de Figueres a les sis del matí i, després de recollir a tots els integrants de la visita, s'han dirigit fins a Madrid on han arribat a quarts de tres de la tarda. Durant aquest dimecres ja s'han apropat fins a Soto del Real i Alcalá Meco mentre que, aquest dijous 19 d'abril, es desplaçaran fins a Estremera.

Un dels impulsors de la iniciativa, el diputat altempordanès d'Esquerra Joan Fàbrega, ha explicat que "amb aquesta visita, amb aquesta acció, hem vingut a donar suport a la valentia i a la dignitat dels nostres líders polítics".

La diputada d'Esquerra, Teresa Jordà, ha destacat que aquest tipus de visites "suposen un escalf important per als nostres presos polítics" mentre que el senador Jordi Martí ha manifestat que "hem vingut per denunciar la injusta situació que pateixen els presos polítics i les seves famílies per defensar pacíficament i democràtica la independència".

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, municipi de la consellera Bassa, ha denunciat "estem a les portes d'Alcalà Meco fer arribar a la Dolors una abraçada que són milers d'abraçades de solidaritat del municipi de Torroella de Montgrí i de tots els qui estimem la llibertat".

Concretament, han format part de la comitiva: Joan Fàbrega (membres del grup d'ERC a la Diputació de Girona), Teresa Jordà (diputada), Jordi Martí (senador), Salvi Güell (alcalde de Castelló d'Empúries), Agnès Lladó (portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Figueres), Francesc Brugués (alcalde Fortià), Marina Gutés (alcaldessa d'Agullana), Martí Armadà (alcalde de Vilabertran), Agnès Fàbregas (presidenta d'ERC a l'Alt Empordà), Josep Maria Rufí (alcalde de Torroella de Montgrí), Joan Loureiro (alcalde de Begur), Elisenda Pérez (senadora), Joaquim Sabrià (alcalde de Parlavà) i Carme Güell (alcaldessa de Corçà).