Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) per precaució fins que es normalitzin els cabals dels rius que han crescut amb el darrer episodi de pluges. Alguns ja tendeixen a la normalitat però en altres encara hi ha punts molts alts. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el riu Ter al seu pas per les Masies de Roda (Osona) presenta un cabal amb nivell de perill però ja amb tendència a la baixa. El mateix riu al pas per Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, ambdues al Ripollès, es troba en nivell d'alerta amb tendència a la normalitat.

La Muga al seu pas per Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) està en nivell d'alerta però el seu cabal encara es manté creixent. La Tordera al seu pas per Fogars de la Selva (Selva) presenta també nivell d'alerta, però amb tendència a la baixa.

El Fluvià a Esponellà (Pla de l'Estany) manté el mateix nivell d'alerta amb el cabal a la baixa. A Olot, el Fluvià ja presenta un cabal dintre de la normalitat, tal com ho fa el Congost al seu pas per la Garriga (Vallès Oriental).

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions en els entorns propers a les lleres d'aquests rius i alerta que les zones inundables podrien veure's afectades perquè segueixen recollint les aportacions de pluja registrades a les capçaleres.

El CECAT de Protecció Civil ha informat els municipis afectats per aquests rius perquè prenguin les mesures preventives convenients i demana a la ciutadania que respecti els tancaments a lleres i guals d'aquests rius, si n'hi ha.