Les obres de reestructuració del carrer Figueres de Vilafant estan complint els terminis previstos. Per facilitar la circulació dels automòbils, que no poden accedir al carrer Figueres, l'Ajuntament ha decidit habilitar un pas alternatiu.

La via escollida ha estat un car­rer paral·lel, el carrer Església, que fins ara era d’una única direcció, s'ha ajustat i s'ha convertit en una via accessible en ambdós sentits de la marxa. "Aquest pas alternatiu era necessari per poder arribar al pàrquing nou de la plaça Major", explica l'alcaldessa Consol Cantenys. El que s'ha fet és anul·lar una línia d'aparcaments d’un dels costats de la calçada per, d'aquesta manera, aprofitar l'espai per la circulació dels vehicles. Aquest pas alternatiu pel carrer Església es va implantar després de la Fira del Conill i l'Artesania de Vilafant del mes de març passat.

Subvenció de 38 mil euros

L'obra del carrer Figueres de Vilafant compta amb un ajut econòmic de la Diputació de Girona, del Gabinet de Presidència, que suma un total de 38.197 euros. L'obra de "Millora de la xarxa de drenatge i urbanització del carrer Figueres, fase I" té un cost total aproximat de 220.000 euros.

Aquesta operació d'urbanisme va iniciar-se a principis d’aquest any 2018 i, si se segueixen els terminis previstos, que apuntaven que tindria una durada de sis mesos, a finals del mes de juny o principis del mes de juliol ja es podrà veure acabada.