Contraban, la fira de vins de les Alberes de Rabós d´Empordà, va celebrar la seva segona edició el dilluns dia 9 d´abril. Començà amb la xerrada tècnica sobre "Elaboració amb intervenció mínima" a càrrec del tècnic d´INCAVI, investigador i enòleg: Enric Bartra.

I tot seguit es va donar pas a la taula rodona composada per: Salvador Garcia-Arbós: gastrònom i periodista, Enric Bartra: tècnic INCAVI, investigador i enòleg, Anna Vicens: sommelier i Presidenta de l´Associació Catalana de Sommeliers, Roger Viusà: sommelier i restaurador "Plaça del Vi 7", Josep Mitjans Buxens: enòleg a Loxarel, Carme Casacuberta: llicenciada en Ciències Químiques i enòloga, celler Vinyes d´Olivardots, Albert Costa: enòleg i copropietari de Vall Llach i Albert Amat enòleg que va ser-ne el moderador. Una taula plenament transversal que obrí el torn amb la pregunta: "què és un vi natural?"

Durant tot el matí i fins les 15:00 de la tarda els assistents han pogut tastar els vins de tots els cellers participants i acompanyar-los amb la cuina de les àvies de Rabós que van preparar "platillo" típicament empordanès amb l´ajuda dels alumnes de l´Escola d´Hostaleria de l´Alt Empordà i les tapes de la cuina den Miki.

L´organització s´ha mostrat molt satisfeta amb l´acollida que ha tingut aquesta segona edició. Han estat nombrosos els professionals de la restauració, sommeliers i elaboradors que es varen arribar fins a Rabós per a conèixer els 12 viticultors elaboradors de petit format de l´Albera.