Seguint l’estratègia promocional del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, dirigida a captar turistes dels principals mercats emissors de turisme europeus per a les destinacions gironines, els dies 11 i 12 d’abril l’entitat organitza un cicle d’accions comercials i promocionals a Manchester (Regne Unit) per divulgar l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre agents de viatges, operadors turístics, companyies aèries i mitjans de comunicació del nord-est d’Anglaterra.

Coincidint amb el creixement del nombre de companyies aèries britàniques (Jet2, Ryanair, Thomas Cook i TUI) que connectaran la ciutat de Manchester amb l’Aeroport Girona-Costa Brava la temporada de primavera i estiu 2018, i amb l’increment de turistes que l’operador Jet2Holidays estima portar a la Costa Brava (fins a 180.000), es durà a terme un programa de presentacions mitjançant un centre d’atenció telefònica o call center de la companyia Jet2, diversos tallers o workshops i presentacions de destinació amb la participació de tretze empreses turístiques gironines.

Aquesta acció s’endega aprofitant el vincle existent entre els clubs de futbol Manchester City i el Girona FC, i gràcies a l’acord de patrocini vigent entre la Diputació de Girona i el Girona FC, per tal de promocionar Girona i la marca Costa Brava en el mercat britànic.

Així doncs, el dimecres 11 d’abril tindrà lloc la presentació de la destinació Costa Brava a la seu de la companyia Jet2 de Manchester, adreçada a venedors de viatges. Aquesta mateixa acció es reproduirà l’endemà, 12 d’abril, a la seu que la companyia té a la ciutat de Leeds. La tarda del dimecres 11 d’abril, s’organitzarà un taller específic de Jet2 amb la participació d’empreses turístiques gironines i la presència de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El dijous 12 d’abril, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona organitzarà l’acte promocional principal a Manchester, amb la participació de Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Pep Guardiola, entrenador del Manchester City i ambaixador de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i Delfí Geli, president del Girona FC, entre altres directius dels clubs Manchester City i Girona FC, dirigida a agents de viatges, operadors i mitjans de comunicació del nord-est d’Anglaterra.

L’acte consistirà en un taller, seguit d’una presentació de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i d’un còctel amb productes catalans i vins de la DO Empordà, amb l’objectiu de donar a conèixer el conjunt de l’oferta turística de la demarcació de Girona.

Dades del mercat emissor turístic britànic

El mercat britànic, amb una quota de l’11,4 % i més de dos milions de turistes durant el 2017, continua sent un any més el segon mercat emissor més important per a Catalunya després del francès, amb 2.161.400 visitants (un 4,9 % més que el 2016).

La despesa total dels turistes britànics durant el 2017 va ser de 1.662 milions d’euros. La despesa mitjana acumulada va ascendir a 800 euros per turista i la despesa diària va ser entorn de 138 euros per turista i dia, una de les més altes en l’àmbit europeu.

Catalunya és una de les destinacions preferides pels turistes britànics per diversos motius, entre d’altres, la bona relació qualitat-preu, un clima suau i favorable, platges excel·lents, un bon entorn natural i recursos complementaris com la cultura i la gastronomia.

El turista britànic viatja principalment en parella o amb la família i, seguidament, en viatges per a grup d’adults.

En termes generals, l’estada mitjana dels turistes britànics a Catalunya és de 6,5 dies, tot i que la tendència apunta a fer més vacances durant l’any però de menor durada. El 72,1 % dels britànics s’allotja en hotels de tres o quatre estrelles.