L'alumna de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres Jana Morón Roca ha estat la guanyadora de la 4a edició del Concurs d’Oratòria Juvenil de l'Alt Empordà que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Vilajuïga, organitzat per l'Espai Armengol i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà, del Departament d'Ensenyament.

La iniciativa, que ja està consolidada i que aquest any arriba a la quarta edició, té per objectiu conscienciar i promoure entre l'alumnat i les seves famílies la necessitat de millorar l'expressió oral i la importància de saber expressar-se en públic amb naturalitat i eficàcia, tot utilitzant els recursos argumentatius i retòrics adients.

Al concurs van participar 26 alumnes dels 16 instituts públics i concertats que hi ha a la comarca de l'Alt Empordà que havien estat seleccionats durant els darrers mesos entre més de 1.000 alumnes de 4t d'ESO de la comarca que hi han concursat.

Els 26 nois i noies, de 15 i 16 anys, van disputar una semifinal en la què van haver d'exposar un discurs de 3 minuts sobre un d'aquests dos temes, que se'ls hi va comunicar 24h abans: "Què és per a tu la creativitat?" o "Informats, desinformats, sobreinformats".

Dels 26 semifinalistes el jurat va escollir-se els 5 millors que van disputar la final. A la final els estudiants van disposar de 15 minuts per a preparar-se un discurs de també 3 minuts sobre el tema "La feina de la meva vida".

Després d'una decisió ajustada, el jurat va resoldre que l'alumna Jana Morón Roca de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres va ser la millor oradora d'aquesta edició del concurs. La segona posició va ser per Quim Mas, de l'Institut El Pedró de l'Escala, mentre que el tercer lloc va ser per Helena Savall, de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. En quart lloc es va classificar Víctor Pérez de l'Institut La Jonquera, i la cinquena posició va ser per a Mohamed El Aboussi, de l'Institut Monturiol de Figueres.

La jornada del Concurs d'Oratòria ha comptat amb la participació del periodista, guionista i presentador de TV3 Pol Izquierdo, que ha ofert la conferència "L'art de parlar en públic", i ha proporcionat als joves alguns consells per a les seves presentacions orals.