Arrenca la segona edició del "Cicle de Dins", organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses aquest mes d'abril.Enguany s'amplia el seu programa i durada atenent la bona acollida i participació assolides el passat any.

Al llarg de 4 dies, entre el 19 i el 22 d'abril, diferents espais culturals i entorns naturals de Roses acolliran un programa d'activitats que té com a eix principal l'espiritualitat, mostrant les seves vessants a través d'un recorregut per diferents disciplines. Tots els actes són gratuïts, tot i que alguns requereixen inscripció prèvia.

Dijous 19 d'abril, Milena Llop iniciarà el programa amb la xerrada taller "La dimensió del somni", al Teatre municipal de Roses, on parlarà entorn a què és somniar, què fa la ment mentre dormim, o quins significats, vivències i aprenentatges podem extreure'n dels nostres somnis.

L'endemà, divendres, el lama Khenpo Ngedön, oferirà, també al Teatre Municipal, la conferència "Com ser feliç en els temps que vivim?". D'origen tibetà, de molt jove va traslladar-se a l'Índia on obtingué el títol de Khenpo, equivalent al de Doctor en Filosofia Budista. Imparteix ensenyaments en el Karmapa International Buddhist Institute, de Nova Delhi, i en el Shri Diwakar Buddhist Academy Research, de Kalimpong (Índia).

Dissabte la programació portarà fins al Teatre Municipal la sessió de cinema meditació "En busca del sentido (En quête sens)", una projecció seguida d'una meditació Heartfulness i d'un espai d'intercanvi d'idees. Ca l'Anita, rebrà també dissabte el taller "Experimentem amb el nom", a càrrec de Dolors Roca, qui parlarà entorn a l'estructura, formes, moviment, so i ritmes dels noms que s'implementen com a símbol de la nostra identitat, i que permeten desvetllar aspectes concrets de la personalitat de les persones.

Ja a la nit, arribarà el torn de la música amb el concert de biles acompanyat de vídeomapatge (mapping) d'en Mark Pulido, artista polifacètic, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona que, en un viatge a l'Índia, coneix el so de les biles, campanes planes d'alta freqüència vibratòria, amb les quals inicia un camí d'investigació, artístic, terapèutic i espiritual.

Diumenge 22 d'abril, el cicle proposa una caminada de natura i espiritualitat a l'entorn de la península de cap Norfeu seguida d'un concert de bols tibetans, a càrrec de Josep Gomis i Edgar Tarrés, que permetrà la contemplació i acostament espiritual a la natura a través del silenci i l'experiència sensorial. Per la seva banda, Josep Gordi oferirà una activitat a la font del Lledó, sobre com apropar-nos i connectar-nos amb la natura, tornar a sentir els seus ritmes estacionals i gaudir del seu batec.

El cicle clourà amb l'activitat "San Juan de la Cruz, poesia i música meditativa a l'entorn de la natura", diumenge a la tarda al Castell de la Trinitat de Roses, on Albert Pujol recitarà poesia mística de San Juan de la Cruz, acompanyat de la música de l'Edgar Tarrés.

Les inscripcions estan obertes al SAC de l'Ajuntament de Roses o via web