El Figueres Talent 2018, organitzat per l'Ajuntament de Figueres, tractarà temes de rigorosa actualitat com el fenomen de la 'postveritat', la sostenibilitat alimentària, la tecnologia blockchain, o la igualtat de gènere. La jornada de divendres 13 d'abril a l'Auditori dels Caputxins s'apropa als 150 inscrits, mentre que les inscripcions per a la jornada de dissabte 14 d'abril a l'Observatori Astronòmic Albanyà ja estan tancades amb 120 inscrits.

La quarta edició del Figueres Talent abordarà el fenomen de la 'postveritat', designada paraula de l'any 2016 pel diccionari d'Oxford, i les fake news en un diàleg entre Montserrat Besses, periodista de TV3 i excorresponsal a París, directora del documental Veritats de mentida ("Sense Ficció" - TV3) i Eva Domínguez, periodista multimèdia, investigadora i professora, experta en formes de narrativa emergent i periodisme d’immersió.

El jove cofundador de File-Nation i Sharge, Àlex Sicart, considerat un dels trenta joves més influents a Europa segons la revista Forbes amb només 18 anys, dialogarà amb el figuerenc Pedro Mier, president de la patronal tecnològica AMETIC, sobre els reptes de l'emprenedoria, la tecnologia 'blockchain', i la relació entre estudis universitaris i futur professional.

La piscòloga més seguida a les xarxes socials a l'Estat espanyol, Patricia Ramírez, coneguda per la seva feina com a membre de l'equip tècnic del Betis, el seu treball de motivació va ser clau perquè ascendís a Primera Divisió el maig del 201, parlarà sobre com podem entrenar determinats valors i actituds per millorar la nostra vida diària a partir de tècniques que són eficaces amb els esportistes.

Un altre dels temes de debat serà la sostenibilitat alimentària. La periodista, i escriptora i activista Eshter Vivas, especialitzada en anàlisi política, sistema agroalimentari i maternitats, defensarà un model agroalimentari alternatiu basat en la sobirania alimentària, que posa l'accent en la producció ecològica, local i pagesa, mentre que el fundador de Foods For Tomorrow, Marc Coloma, exposarà la seva visió des de la perspectiva de la innovació tecnològica en la producció alimentària.

La igualtat de gènere també serà un dels eixos temàtics del Figueres Talent 2018. La publicista Belén Gaudes, parlarà sobre igualtat de gènere a partir del projecte editorial Érase dos veces, que reinventa els contes clàssics a partir d'una visió despullada de sexisme, desigualtat i cànons de bellesa.

Inscripcions

La jornada de divendres 13 d'abril a l'Auditori dels Caputxins s'apropa als 150 inscrits, mentre que les inscripcions per a la jornada de dissabte 14 d'abril a l'Observatori Astronòmic Albanyà ja estan tancades amb 120 inscrits. Tot i això, els interessats en assistir al bateig astronòmic poden apuntar-se a una llista de reserva i, en cas que hi hagi baixes, rebràn un avís per correu electrònic. Les inscripcions, obertes a tothom i gratuïtes, cal formalitzar-les al web www.figuerestalent.com.

Bateig astronòmic

Per assistir al bateig astronòmic a l'Observatori Astronòmic Albanyà del dissabte 14 d'abril, el Figueres Talent posa a disposició un bus gratuït que sortirà a les 19.30 h des de la plaça Catalunya de Figueres i que tornarà a les 23.00 h, aproximadament.

Col·laboradors

Per a l'edició d'enguany, el Figueres Talent compta de nou amb estudiants voluntaris de les Escolàpies Figueres, que donaran suport en diferents tasques i funcions d'organització de les jornades. Així mateix, es consolida la col·laboració amb la iniciativa Eres Impulso, de Font Vella, una plataforma que té com a objectiu ajudar, assessorar i formar dones amb projectes socials i innovadors. Font Vella oferirà un ampolla d’aigua Eres Impulso a tots els assistents.

A més, durant la mitja part de divendres 13 d'abril, es podrà degustar Heura, una proteïna vegetal similar al pollastre creada per Foods for Tomorrow, l'start-up fundada pel ponent Marc Coloma.