18:30 h | Finalitza la marxa lenta de Vilademuls a Fornells per l'autopista

16:15 h | Marxa lenta de Vilademuls a Fornells per l'autopista

Els CDR inicien una marxa lenta per l'AP-7 des de Vilademuls fins a Fornells.

14:15 h | Els Mossos desallotgen els manifestants que tallaven l'N-II a Hostalets de Llers

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat uns 300 manifestants que aquest dimarts a la tarda tallaven l'N-II a Hostalets de Llers (Alt Empordà). Els concentrats han respost a la crida del CDR que, un cop els antiavalots els han desallotjat de l'AP-7 tallada des de les sis del matí, han optat per ocupar aquesta carretera propera. El tall ha causat fins a 11 quilòmetres de retenció. Els agents, com han fet a l'AP-7, han encerclat els manifestants i els han desallotjat d'un en un. Als que resistien passivament els han empentat per sobre de les tanques que separen del voral. Els manifestants han cridat consignes contra els mossos com ara 'Els Mossos també són forces d'ocupació' i han cantat 'Els Segadors' durant el desallotjament. A les dues de la tarda, el trànsit s'ha reprès en sentit nord on es dona pas alternatiu però continua tallat en sentit sud, ara pels mossos. A la mateixa hora s'ha reprès el trànsit a l'AP-7 en els dos sentits.

Un miler de persones participen al tall del tram de l'AP-7 que des de les sis del matí afecta els dos sentits de l'autopista a l'alçada de Figueres. Venen d'arreu de la demarcació i també d'altres comarques, com ara Osona. Els manifestants, molts dels quals porten gorros i passamuntanyes, es preparen per passar-se hores a la calçada. Han portat màrfegues, entrepans i fins i tot han plantat tendes de campanya damunt l'asfalt. A l'inici del tall en sentit nord, un tros de tanca metàl·lica aguanta la pancarta amb el lema 'Organitzats i mobilitzats, fem efectiva la República. Llibertat presos polítics'. Els CDR demanen que més gent se sumi a la protesta per mantenir la mobilització, que insisteixen que és "pacífica" i sense violència. Entre els conductors -molts d'ells, camioners- que s'han vist atrapats en aquest punt, els sentiments van des de la resignació a la indignació. De moment, els Mossos d'Esquadra no han fet acte de presència.

11:50 h | Els Mossos d'Esquadra comencen a desallotjar els manifestants

Els Mossos d'Esquadra han iniciat el desallotjament dels centenars de manifestants que porten tallant l'autopista AP-7 en els dos sentits, a l'alçada de Figueres. Minuts després de dos quarts de dotze del migdia, els agents han començat a agafar els manifestants un per un i també per grups, per apartar-los de la calçada i sota els crits com 'El vostre president és a la presó'.

10:30 h | Agrupen el tall en un sol punt i deixen sortir els vehicles atrapats en direcció nord

El CDR nord-oriental ha decidit, poc després de les 10 del matí, agrupar tots els manifestants que tallen l'autopista AP-7 a l'altura de la sortida 3 de Figueres en un sol punt. Fins ara, hi havia dos punts de tall, separats per un quilómetre de distància. Això ha suposat obrir la sortida de l'autopista en direcció sud i els vehicles que hi havia atrapats des de les 6 del matí han pogut sortir. Hi hagut algun moment de tensió quan algun dels camioners ha dirigit el vehicle contra el grup de manifestants, tot i que ha girat el voltant abans d'envestir ningú. L'ocupació continua amb barricades de pneumàtics i tanques vinclades sobre la carretera. A més, un helipcòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevola la protesta.

8:35 h | Tallada la Diagonal i el passeig Fabra i Puig amb Meridiana

Un grup de manifestants ha tallat al voltant de dos quarts de vuit del matí el trànsit a la Diagonal, a l'alçada de Gran Via Carles III, i al Passeig Fabra i Puig, en la seva confluència amb l'Avinguda Meridiana per reclamar l'alliberament dels 'presos polítics' i a favor de la República, segons han informat fonts de la Guàrdia Urbana. Les mobilitzacions s'han produït en dos dels accessos més importants a la ciutat coincidint amb l'hora punta d'entrada a Barcelona. Aquests dos talls se sumen als organitzats pels CDR de Girona i Salt, que aquesta matinada s'han dirigit a l'AP-7 a Figueres, on mantenen interromput el trànsit per l'autopista en els dos sentits de la circulació.