Aquest dissabte, 24 de març, s'apaguen, durant una hora, els llums de la Rambla, la plaça Josep Pla, les fonts de la plaça de la Palmera, i la façana de la Casa Empordà de Figueres. L'Ajuntament s'adhereix d'aquesta manera a la campanya internacional "L'hora del planeta".

Aquests espais de la ciutat quedaran a les enfosques de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures contra l'escalfament global i la contaminació atmosfèrica, i estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, es tracta "d'una acció simbòlica, però manifesta una voluntat, un propòsit que a Figueres ja estem portant a la pràctica amb la progressiva substitució de la lluminària tradicional per fonts més sostenibles i amb molta sensibilitat pel que fa a la contaminació abusiva". L'Ajuntament de Figueres anima la ciutadania a sumar-se a L'hora del planeta apagant els llums i els aparells elèctrics de les seves llars de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre.