Després de l'avaluació feta pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) sobre indicadors objectius, l'Ajuntament de Roses ha assolit aquest reconeixement en la implantació i ús dels serveis d'Administració oberta. L'informe realitzat de cada ajuntament analitza diferents paràmetres i recull, entre d'altres, aspectes com tramitació i tauler electrònics que ofereixen els web municipals, si disposen de carpeta del ciutadà, si ofereixen el perfil del contractant, si els proveïdors hi poden lliurar factures electròniques o rebre notificacions electròniques, si té portal de transparència, o bé si l'ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

Els guardons s'han concedit en cinc categories: municipis de menys de 1.000 habitants, d'entre 1.000 i 5.000, de 5.000 a 20.000, de 20.000 a 50.000 i de més de 50.000 habitants. Roses figura entre els deu municipis millor valorats en la la categoria de poblacions entre 5.000 i 20.000 habitants. La valoració ha estat realitzada durant el segon semestre de 2017 i ha recollit dades de 948 ajuntaments catalans amb implantació d'Administració Oberta, a més dels ens de la resta de l'administració local i sector públic de Catalunya.

L'acte de lliurament dels guardons va tenir lloc dimecres en el marc del Congrés de Govern Digital celebrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona