Les obres de desdoblament de la C-260 a Vilatenim, de Figueres, arriben a la recta final. Els operaris estan enllestint els darrers treballs per posar en funcionament la via en els propers dies i tenir-la a punt per Setmana Santa. Els vials del tronc principal ja estan acabats i senyalitzats. També els dos carrils secundaris, que han de connectar la zona amb el nord i el sud de la ciutat. Entre ells, el que discorrerà per sota del cinturó de ronda de la N-II. L'actuació es va adjudicar el mes de març de 2015 per 8,8 MEUR, als quals s'han de sumar els més de 8 MEUR que es van destinar a les expropiacions de les finques que hi havia a l'entorn de la carretera. La via, que uneix Figueres i Roses, suporta una mitjana d'entre 21.000 i 24.000 vehicles al dia, tot i que pot arribar als 43.000 vehicles diaris durant el mes d'agost. La intervenció busca resoldre els problemes de congestió viària que es produïen en aquest darrer tram pendent de desdoblar des de fa anys.

Després d'anys de reivindicacions, el desdoblament de la C-260 al seu pas per Vilatenim ja és una realitat. Els operaris treballen aquests dies a contrarellotge per acabar els darrers detalls i permetre que la via estigui en funcionament per Setmana Santa.

L'alcaldessa, Marta Felip, assegura que es tracta de la inversió més gran que ha fet mai la Generalitat a la ciutat i agraeix a l'exconseller de Territori, Sant Vila, que apostés per fer l'obra que acaba definitivament amb el coll d'ampolla que es produïa en aquest tram, d'entrada i sortida de Figueres.

Felip creu que l'obra, a més, permetrà millorar la mobilitat a la zona i que els dos vials secundaris que s'han construït a nord i sud actuaran com a rondes d'accés a la ciutat.

Més de 16 milions d'inversió

El Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar el març de 2015 els treballs per un import de 8,8 MEUR. Aquesta xifra se suma als més de 8 MEUR que es va invertir en les expropiacions de cases i finques hi havia a l'entorn de la carretera i que es van enderrocar.

En concret, s'han generat dos carrils de circulació per sentit al tronc central així com dos de laterals per accedir a les zones comercials. També s'ha construït una passera elevada per facilitar l'accés als vianants a banda i banda de la carretera. A més, s'han obert dos vials secundaris. Un a la banda sud, que discorre en paral·lel a la C-260 i que ha obligat a obrir un talús per sota del cinturó de ronda. L'altre, a nord, s'ha construït en perpendicular a la C-260 i paral·lel a l'N-II. Aquestes obres també estan acabades i pendents d'obrir-se al trànsit.

La carretera, que uneix Figueres i Roses, registra una mitjana anual d'entre 21.000 i 24.000 vehicles al dia i pot arribar als 43.000 vehicles al dia durant l'agost.