La cerimònia de lliurament dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació ha estat la culminació d'un certamen que comença a l'escola o a l'institut, incentivant el gust per l'escriptura creativa entre l'alumnat; continua amb la participació en el concurs de redacció d'aquells estudiants seleccionats pels seus centres; el següent pas ve quan es donen a conèixer els noms dels finalistes, i aquest procés acaba quan es concedeixen els guardons.

L'Auditori del Convent dels Caputxins de Figueres ha acollit, aquest dimecres, 21 de març, coincidint casualment amb el Dia de la Poesia, aquesta celebració, amb l'assistència dels alumnes que han arribat a la final, les seves famílies, els seus mestres i professors, els membres del jurat, els representants de l'organització (el Setmanari de l'Alt Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà) i el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes.

Tots plegats, abans de fer-se l'entrega dels premis, van tenir l'oportunitat d'escoltar la ponència del periodista Eric Hauck, el qual va parlar del periodisme romàntic que s'exercia quan no existien les xarxes socials, en un temps, fa només dues dècades, en què els recursos amb què es treballava sobre el terreny, en escenaris de guerra, en el seu cas, eren molt limitats i els riscos eren molt alts. Un cop Eric Hauck va acabar la seva intervenció, es va procedir a fer públic el veredicte del jurat.

Els membres del jurat dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació 2018

PREMIS

PREMIS

CATEGORIA 6È DE PRIMÀRIA (VII edició)

1r premi Maria Rodeja Parada, de l'Escola Pallach de Figueres, per «Aventura de realitat virtual», dotat de 200 euros en material escolar.

2n premi Laia Gómez Llach, de l'Escola Fluvianets de l'Armentera, per «Un regal inesperat», dotat de 100 euros en material escolar.

3r premi Pau Cabrafiga Congost, de l'Escola Sant Pau de Figueres, per «Altres plans...», dotat de 75 euros en material escolar.

1r accèssit Fatima Khanidari, Escola Joana d'Empúries de Castelló d'Empúries, per «Una aventura molt "calorosa"», dotat d'un lot de llibres.

2n accèssit Marc Vertut Viladrich, de l'Escola Ramon Muntaner de Peralada, per «Un disgust molt divertit», dotat d'un lot de llibres.

Finalista Adrián San Miguel González, de l'Escola Vicens Vives de Roses, per «Tot ho vaig perdre aquell dia», amb regal d'un llibre.

Finalista Pablo Cano Aguilar, de l'Escola Joan Reglà de Bàscara, per «Dissabtes màgics», amb regal d'un llibre.

Finalista Berta Coronado Gassó, de l'Escola Martí Inglés de Palau-saverdera, per «Sorpreses inesperades», amb regal d'un llibre.

Finalista Dafne Pascual Fernández, del CC La Salle de Figueres, per «El millor que m'ha passat a la vida», amb regal d'un llibre.

CATEGORIA 3R D'ESO (IV edició)

1r premi Mónica Martínez, de l'INS La Jonquera, per «L'Associació per l'Esport i la Vida Saludable dels joves presenta un nou projecte amb l'objectiu de lluitar contra la vida sedentària», dotat de 200 euros en material escolar.

2n premi Carla Roig Garcia, de l'INS Ramon Muntaner de Figueres, per «Jove denuncia l'ajuntament de Figueres per les males condicions en què es troba l'Skate Park», dotat de 100 euros en material escolar.

3r premi Paula Bazán Peñas, de l'INS Narcís Monturiol de Figueres, per «De persones a robots», dotat de 75 euros en material escolar.

1r accèssit Mariona Falgueras Sagué, de l'INS Ramon Muntaner de Figueres, per «Visca el monopatí!», dota d'un lot de llibres.

2n accèssit Mireia Cassú Casadevall, de l'INS Castelló d'Empúries, per «Un jove figuerenc de 16 anys, classificat pels mundials d'skate», dotat d'un lot de llibres.

Finalista Marina Saguer Oliva, de l'INS Olivar Gran de Figueres, per «Accident mortal a l'skate park de Figueres», amb regal d'un llibre.

Finalista Abril Pallisera Rocha, de l'INS Narcís Monturiol de Figueres, per «L'home que va aconseguir volar», amb regal d'un llibre.

Finalista Arnau Guerrero Carreras, de l'INS Narcís Monturiol de Figueres, per «Sobtat guanyador de la IV edició de monopatí», amb regal d'un llibre.

Finalista Isadora Micaela dos Santos, de l'INS El Pedró de l'Escala, per «L'skateboard com a nou esport olímpic», amb regal d'un llibre.

Els premis són possibles gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, les biblioteques públiques de l'Alt Empordà BibliotecAE, Llibres Text i Editorial Barcanova.